One thought on “Viro: ”phoenix arises from the ashes”

  1. Eesti ja Balttia on sijoitusmahdollisuus

    Eesti on mielestäni todellakin sijoitusmahdollisuus, nyt kun rakentaminen ja asuntomyyntikin on hitaasti käynnistynyt kuten ilmenee J. Peltomäen mielenkiintoisesta Eestin reaalitalouden ilmiöitä kuvaavasta blogista. Eestin BKT :kin on kasvanut jo pari kvartaalia ja pörssikurssit nousseet viime kesästä 2009 alkaen, jolloin minäkin aloin taas ostaa ensisijaisesti eestiläisiä ja toissijaisesti liettualaisia osakkeita Nasdaq OMX Baltic pörsseistä.

    Eesti-salkussani ovat nyt mm. rakentamis- ja kiinteistöalaan liittyvät täysin tai osin liittyvät Merko Ehitus, Harju Elekter, Arco Vara sekä Baltian suurin matkailuyhtiö Tallink, kasino- ja hotelliyhtiö Olympic Entertainment sekä elintarvikeyhtiö Premia Foods. Kaikkien kurssit ovat nousseet erittäin tai kohtuullisen hyvin ostojen jälkeen ja nousuvaraa näyttää vielä riittävän hyvin kun vertaa kursseja ja indeksejä vaikkapa vuoden 2007 puolivälin kursseihin ja indekseihin sekä nykyisiin Eestin BKT:n kasvuennusteisiin ja teollisuuden ja palveluiden hintakilpailukykyyn.

    Lisäksi olen sijoittanut liettualaisiin osakkeisiin Liettuan ollessa talouden lamasta nousussa jonkin verran Eestiä perässä. Liettualaisista osakkeista olen viimeisen vuoden aikana valinnut salkkuuni merikuljetusyhtiö Limarkoa, maatalousyhtiö Linas Agroa, maitotuoteyhtiö Pieno Zwaigzdesia, Rokiskio Suris juustolaa  ja huionekalujen sopimusvalmistajaa Vilniaus Baldaita. Osinkotuottoyhtiö Teo (ennen Lithuanian telecom) on ostoharkinnassa. 

    Uskaltaisinpa melkein suositella muillekin  harkittavaksi OMX Nasdaq Balticin Tallinnan ja Vilnan pörsseistä poimittaviin osakkeisiin sijoittamista, ainakin sillä oletuksella ja edellytyksellä, että kaksoistaantumaa, joka vaikuttaisi Balttiaankin,  ei Euroopassa tule !

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne