Omat Rahat: katsaus 2010/11 II

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa +1.4%, alusta (27-05-2010) +16.4%

Yhteenveto: Hongkongin pörssissä nähtiin viime viikolla paniikkimyntiä , ilmeisesti ulkomaiset sijoittaja meinvät "riski pois" tilaan ja möivät kaksin käsin kehittyvien markkinoiden osakkeita. Suurimmat päivämuutokset yksittäisissä small-cap osakkeissa jopa kaksinumeroisia. Loppuviiikosta tilanne rauhoittui, ja useimmat tipahtaneet osakkeet palautuivat yhtä nopeasti. Jos ymmärtäisi pitää hieman käteistä varalla voisi tällaisissa tilanteissa tehdä hyviä kauppoja … mielestäni yritys jonka liikevaihto on kasvanut yli 20% keskimäärin viimeiset viisi vuotta ja p/e on alle 7 (Shenzou) ei ole kovin kauhea riski vaikka Kiinassa toimiikin. No tämä taitaa olla minun tapauksessani toivotonta, minä kun näen aina jossakin milmankolkassa "mahtavia mahdollisuuksia" joihin käteinen pitää heti työntää.

Euron heikkeneminen USD, HKD, GBP vastaan nosti mukavasti salkun avroa euroissa vaikka pörssi-kurssit eivät kovin paljon nostetta antaneet. Valuutat alkavat nyt olla neutraalitasolla eikä ole syytä enää ainakaan lisätä USD,HKD ja GBP-salkkupainoa. Vähitellen voisi jopa siirtyä Eurossa ja SEK:ssä ostolaidalle jos tilanne jatkuu tai varsinkin jos euron heikkeneminen jatkuu.

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Lisätty: Supergroup PLC:tä, China Yurun food:ia ja Shenzou:ta. Supergoupilta tuli loistava puolivuosimyyntitieto jossa todettiin myynnin kasvaneen 68%. Kumma kyllä kurssi reagoi tähän uutiseen vuorokauden viiveellä, jolloin seurasi voimakas kurssinousu. Ilmeisesti yhtiö on vähän seurattu, ja jossakin mediassa  tapahtume uutisoitiin seuraavana päivänä? Shenzouta sain ostettua sopivasti lisää Hongkongin pörssin paniikkipäivinä. Yurun foodissa sattui sensijaan ajoitus aivan pieleen…juuri huippukurssiin ennen dippiä ja heti perään uutinen suunnatusta osakeannista alle päiväkurssin.

Muuta merkittävää:

Suunnatut osakeannit ovat nyt kovasti huudossa hongkongissa. Nämä herättävät epäillyksiä, kun vähän penkoo osoittautuu usein että takana on pääomistajan holdingyhtiö joka lisää omistusosuuttaan hieman alle päivänkurssin, näin varsinkin pienyhtiöissä. Hyvin hämäräperäistä ja epäillyttävää … ja niin kurssitkin ovat tällaisiin uutisiin reagoineet negatiivisesti. Myös suuremmat yhtiöt ovat kohonneiden kurssien innoittamina lähteneet hakemaan lisärahaa pörssistä, ja miksi ei, tämähän on yrityksen kannalta pörssinoteerauksen perimmäinen tarkoitus . Hyvä puoli tässä on että yhtiöt ovat lähes velattomia, Kiinassahan korkotaso on jo aivan muuta kuin länsimaissa ja lisänousua on odotettavissa.

Muuten taalana ja HKD:n vahvistuminen on nhyt nostanut salkunarvoa mukavasti.

Salkun nousijat (2vko): Supergroup PLC (+18.6%), Transocean (+9.6%),  Great walll motor (8.4%)

Salkun laskija (2vko): China Tontine wines (-8.1%)

Related Posts