”Wärtsilän tilauskannan kasvu hiipui”

Odotan pääomamarkkinoilta vielä jonkunkokoista tössäystä, minkä takia minulla on sekä likvidejä varoja että valmiiksi sovittuja lainoja. En ole pitkään aikaan mitään olennaisempaa ostanut, mutta kun eilen varsin rauhallisessa pörssissä Wärtsilä laski 8 %, enkä kvartaalijulkistuksesta mitään erikoista löytänytkään, ostin Wärtsilää lisää.

Mutta löytyihän kvartaalikatsauksesta sentään jotain. Otsikko on peräisin TE:stä. Siis kun firmalla on reilu tilauskanta, joka kasvaa, mutta kasvu hiipuu, niin 8 % pois osakkeen hinnasta on sopiva reaktio, vai kuinka?

Hiukan kyllä epäilen, että kurssit reagoivat vähemmän firman todelliseen tilaan ja enemmän muutaman analyytikon odotuksiin. Loogista kai sitten olisi myös, että jos jonkun toisen firman tappio kasvaa odotettua vähemmän, kurssi nousee yhtä reippaasti. angry

Linkissä on W:n omia kehuja, joissa mainitaan huollon stabiloiva vaikutus (mihin jokainen kynnelle kykenevä konepaja vetoaa) sekä W:n ympäristöystävälliset hankkeet, joihin joku analyytikkokin on kiinnittänyt huomiota, esim.

Wärtsilän toimintaympäristöstä ja tuotteiden markkinoista.

.

Kirjoittaja siis omistaa Wärtsilän osakkeita jo ennestäänkin.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki