”Wärtsilän tilauskannan kasvu hiipui”

Odotan pääomamarkkinoilta vielä jonkunkokoista tössäystä, minkä takia minulla on sekä likvidejä varoja että valmiiksi sovittuja lainoja. En ole pitkään aikaan mitään olennaisempaa ostanut, mutta kun eilen varsin rauhallisessa pörssissä Wärtsilä laski 8 %, enkä kvartaalijulkistuksesta mitään erikoista löytänytkään, ostin Wärtsilää lisää.

Mutta löytyihän kvartaalikatsauksesta sentään jotain. Otsikko on peräisin TE:stä. Siis kun firmalla on reilu tilauskanta, joka kasvaa, mutta kasvu hiipuu, niin 8 % pois osakkeen hinnasta on sopiva reaktio, vai kuinka?

Hiukan kyllä epäilen, että kurssit reagoivat vähemmän firman todelliseen tilaan ja enemmän muutaman analyytikon odotuksiin. Loogista kai sitten olisi myös, että jos jonkun toisen firman tappio kasvaa odotettua vähemmän, kurssi nousee yhtä reippaasti. angry

Linkissä on W:n omia kehuja, joissa mainitaan huollon stabiloiva vaikutus (mihin jokainen kynnelle kykenevä konepaja vetoaa) sekä W:n ympäristöystävälliset hankkeet, joihin joku analyytikkokin on kiinnittänyt huomiota, esim.

Wärtsilän toimintaympäristöstä ja tuotteiden markkinoista.

.

Kirjoittaja siis omistaa Wärtsilän osakkeita jo ennestäänkin.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan