Yhdistelmärahastoista

Sijoittaminen

Rahastoihin en itse ole pahemmin sijoittanut. Kaikkein kyseenalaisimpana pidän rahastoa tyyliin Finnish Large Cap. Sen verran pitäisi itsekin osata sijoittaa ja ko. valikoimassa ostetaan kaikkia lähes tasaosuuksiin, joten rahastonhoitajan taidolla ja yrittämisellä ei paljon tee.

Takavuosina kiinnitin periaatteessa huomiota OP-taktiseen, jonka alueena on koko maailma ja instrumentteina toiset rahastot.

Nyt Nordnet on lanseerannut oman yhdistelmärahastonsa, joista vaihtoehdoista ”tasapaino” tuntuu periaatteessa järkevimmältä.

Ikävä vain, että tuollaista olisi sopinut tarjota jo vuosi sitten eikä OP-taktinenkaan ole laskulta säästynyt.

Kuvan lähde https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Muuramen_osakekirja.jpg

Sijoittamisen perusteet

One thought on “Yhdistelmärahastoista

  1. Minulla on tällä hetkellä Sijoitusyhtiö Lokki Oy:n pääomalainaa joka toimii rahaston tapaan. Luovuin keväällä Kiina etf rahastosta.

    Lokki sijoittaa tasaosuuksin lähinnä pieniin ja jossain määrin myös keskisuuriin suomalaisiin. Salkunhoitajan pätevyydellä taitaa olla tässä sektorissa merkitystä.

    Eipä ole kuitenkaaan tuo Lokkikaan laskukiidolta säästynyt.
    Tämä kevät on ollut vaikea ihan riippumatta siitä tekeekö osakevalintaa niillä tai näillä kriteereillä.

    Minulla on jossain vaiheessa harkinnassa jokin Evli rahasto. Olen tottunut luottamaan Evli:n päästrategin, Valtteri Ahdin katsauksiin ja varmaan siitä hyvästä täytyy käyttää jossain vaiheessa jotain Evli:n tuotetta.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan