2 thoughts on “Bonarit tulossa??

 1. Kahden ASP:n takana

  Tuo korkopalkkiohan on vissiin viideltä säästövuodelta. Mikäs tää 145 000/Helsinki on? Ymmärsin pääkaupunkiseudun lainakatoksi n. 75 000.

  Edellisen ASP-piikin eläneenä pistää mietityttämään noi kannusteet. Voi mennä arvaukset pahasti pieleenkin, mutta välttämättä eivät nykytilanteessa herätä intohimoja. Kunhan nyt näkis tuon hintojen suunnan. Nuo tilastotkin on vähän kuka niitä tekee ja mistä. Väittävät viimeisissä hintojen laskeneen. Toiset nousseen. Molemmat lienevät oikeassa. Tavallaan. Ne nousseet tulevat keskimäärin paremmalla paikalla sijaitsevien hyväkuntoisten myynnistä jotka ovat nostaneet keskihintoja. Toisaalta niiden hyväkuntoisten hinnat niillä paremmilla alueilla lienevät laskeneet.

  Mitä pankkeihin tulee niin marginaalit tulevat alaspäin elleivät ole sopineet marginaalikartellista. Ainakin varmojen hyvien asiakkaiden. Alkavat pian soitella ja ehdottaa pankin vaihtoa. Se on hyvä asiakaskunta kovaa valuuttaa jahka nousu alkaa.

  Kuplan siemen piilee lainoituksessa yleensä. Nyt nähty nousu oli esimakua ripeydessään. Jahka konsensus noususta on saavutettu niin kuplaa rahoitetaan taas vanhaan malliin.

  Voin muistaa väärinkin. Sellainen kuva edellisestä jäi, että asunnot jatkoivat vielä laskuaan, kun osakkeet olivat jo alkaneet pitempään kestävän nousun.

  jousimies

 2. Se lainamäärä on ilmeisesti

  Se lainamäärä on ilmeisesti muuttumassa myös. Siitä tulisi siis 140 000 euroa (HS sivuilla), mutta tuosta tieto oli eri paikassa. Muistin väärin. Itse ainakin ymmärsin niin, että kaikki ostajat seuraavan noin 2.5 vuoden aikana saavat tuon 3000 euroa.

  JP

Comments are closed.

Related Posts