Timon listan päivitys

Listan päivityksessä tapahtui aika paljon. Monen firman tunnusluvut päivittyivät siinä määrin huonompaan suuntaan, että niiden sijoitus listalla tippui merkittävästi. Listan sijoitussalkun kertamuutos oli myös suurin tähän mennessä: 4 firmaa meni myyntiin (kts. www.piksu.fi/finance/timon_lista/timon_lista.html#Salkku). Salkun tuottoprosentti jopa vertailuindeksiin nähden (OMXH25) näyttäa jo järjettömän suurelta tämän vuoden alusta, mikä panee epäilemään, voiko moinen ralli pienessäkään määrin olla kestävällä pohjalla. Nyt on lähellä on jopa sellainen psykologinen raja, että listasalkun arvo olisi tuplat indeksisalkkuun verrattuna, vaikka salkku on alle 3 vuoden ikäinen. Elämme jännittäviä aikoja.

2 thoughts on “Timon listan päivitys

  1. Miksi Oriola
    ei ole mallisalkussa vaikka sen alla olevia lehtiyhtiöitä on?

  2. Listasalkun päivityksessä 8.5.2009

    5 firmaa tippui pois listan nousupotentiaaliosasta, joten ne myytiin. Tilalle ostin kirjattujen sääntöjen mukaan 5 firmaa listan kärkipäästä, poislukien sellaiset, joita jo oli salkussa. Oriola ei ollut silloin 5 joukossa (kts. Timon listan arkisto 20090508). Sitä seuraavassa listan päivityksessä (20090515) Oriola on nostanut positiotaan, mutta listasalkkuun ei tullut myyntejä, joten ei ollut tilaa uusille ostoillekaan, koska sääntöjen mukaan salkussa pidetään aina täsmälleen 15 eri firman osakkeita.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan