Eläkkeensaajien Keskusliitto ei kannata painopisteen siirtämistä kulutusveroihin

Elakkeensaajien Keskusliitto (EKL) ry mielestä Veronmaksajain Keskusliiton eilen julkistama talousohjelma tuleville vuosille ja sen mukainen kulutusverotuksen kiristäminen rankaisisi suhteettoman paljon pienituloisia.

Välillisten verojen korotuksia ei voida missään nimessä toteuttaa mekaanisesti huomioimatta niiden vaikutuksia maamme vähävaraisten toimeentuloon.

Tuloverotuksen keventämisen osalta Veronmaksajain esitys on sen sijaan oikeudenmukainen verrattuna alivaltiosihteeri Martti Hetemäen vetämän verotuksen kehittämistyöryhmän raporttiin. Tämä ansaitsee kiitokset. Eläkkeensaajat maassamme odottavatkin tulevalta hallitukselta ja sen ohjelmalta oikeudenmukaisuutta tulevissa veroratkaisuissa.

– Puheet veronalennuksista sopivat aika huonosti siihen yhtälöön, jossa kaikkien tiedossa on se tosiasia, että sosiaali- ja terveyspalvelujen tarve vain kasvaa tulevaisuudessa. Tähän haasteeseen vastaamisen on oltava ykkösasioiden joukossa seuraavalla vaalikaudella, toteaa Eläkkeensaajien Keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Kokko.

Related Posts

Lajittelematon

Neste ei kelpaa vielä

Neste kuuluu suomalaisten suosikkiosakkeisiin, mutta voimakkaasti syklisenä se ei ole helppo tapaus. Tuloskunto heittelee kuten yleensä energiasektorilla.

Biopolttoaineet ovat muuttaneet Nestettä, mutta eivät poistaneet sen suhdanneherkkyyttä.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com