Euroopan Keskuspankin julkaisematon inflaatiotavoite lienee noin 4%

Euroopan keskuspankin arvellaan yrittävän väliaikaisesti lipsua 2% inflaatiotavoitteesta. Tavoitteena lienee 3…4% inflaatiovauhti, mutta vallitsevissa oloissa voi käydä niin että päädytään 2…3% välillä olevaan inflaatioon.

4% inflaatiotason on tarkoitus syödä valtioiden velkaa niin, että nyt 6% tasolla bruttokansantuotteesta pyörivä valtioiden budjettivaje neutraloidaan niin, että inflaatiokorjattu valtionvelka kasvaa enää realisesti 2% vuodessa. Tämä taso on sama kuin pitkän aikavälin BKT:n kasvu ja on kestettävissä. 

Euroalueen valtion budjettivaje (Lähde: Euroopan keskuspankki)

Sijoittajan kannattaa seurata inflaatiota ja korkosijoituksia ja rahan makuuttamiosta pankissa kannattaa välttää jos Euroopan Keskuspankki onnistuu inflaation käynnistämisessä.

Euroopan Keskuspankin julkinen inflaatiotavoite on edelleen 2% eikä siis korotettua tavoitetta ole julkaistu.

Nämä Euroopan keskuspankin oletetut toimet ovat poikkeuksellisia ja ne ovat keskuspankin mandaatin mukaisia. Matalampi inflaatiotavoite pakottaisi valtioita konkurssiin ja Euron olemassaolo voisi vaarantua. Euroopan keskuspankin ensisijaisena tavoivoitteena on vakaa vaihdon väline Euro. Ja juuri nyt Euron säilyttäminen vaatinee inflaation osalta poikkeuksellisia tavoitteita.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com