Euroopan Keskuspankin julkaisematon inflaatiotavoite lienee noin 4%

Euroopan keskuspankin arvellaan yrittävän väliaikaisesti lipsua 2% inflaatiotavoitteesta. Tavoitteena lienee 3…4% inflaatiovauhti, mutta vallitsevissa oloissa voi käydä niin että päädytään 2…3% välillä olevaan inflaatioon.

4% inflaatiotason on tarkoitus syödä valtioiden velkaa niin, että nyt 6% tasolla bruttokansantuotteesta pyörivä valtioiden budjettivaje neutraloidaan niin, että inflaatiokorjattu valtionvelka kasvaa enää realisesti 2% vuodessa. Tämä taso on sama kuin pitkän aikavälin BKT:n kasvu ja on kestettävissä. 

Euroalueen valtion budjettivaje (Lähde: Euroopan keskuspankki)

Sijoittajan kannattaa seurata inflaatiota ja korkosijoituksia ja rahan makuuttamiosta pankissa kannattaa välttää jos Euroopan Keskuspankki onnistuu inflaation käynnistämisessä.

Euroopan Keskuspankin julkinen inflaatiotavoite on edelleen 2% eikä siis korotettua tavoitetta ole julkaistu.

Nämä Euroopan keskuspankin oletetut toimet ovat poikkeuksellisia ja ne ovat keskuspankin mandaatin mukaisia. Matalampi inflaatiotavoite pakottaisi valtioita konkurssiin ja Euron olemassaolo voisi vaarantua. Euroopan keskuspankin ensisijaisena tavoivoitteena on vakaa vaihdon väline Euro. Ja juuri nyt Euron säilyttäminen vaatinee inflaation osalta poikkeuksellisia tavoitteita.

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

ABB ja AstraZeneca ovat poistuneet seurannasta, Nordnet ja Epiroc ovat tulleet uusina
DCF-välilehdellä on uusi arvonmääritystapa joka perustuu kaavaan D/(r-g)
D=dividend, mutta olen käyttänyt

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com