Euroopan suosituimmat ETF rahastot

Sijoittaminen

Piksu Toimitus on koonnut ”Markkinat / ETF-rahastot” osioon luettelon Euroopan suosituimmista ETF rahastoista. Rahastot ovat saatavilla kaikkien suurimpien suomalaisten välittäjienkautta ja löydät niistä itsellesi kustannustehokkaan, helppokäyttöisen ja turvallisen tavan sijoittaa maailmanlaajuisesti. Näitä rahastoja käyttävät varainhoitajat siinä missä piensijoittajatkin. Kulut ovat samat kaikille.

ETF rahastojen etuna ovat:

  • alhaiset kulut (tyypillisesti alle 0,5% vuodessa)
  • niitä voi ostaa pörssistä samalla tavalla kuin osakkeita (piksun ”Markkinat / ETF-rahastot” osion rahastot noteerataan Frankfurtin pörssissä)
  • kulut ja ehdot ovat samat kaikille (sekä instituutiot, varainhoitajat että piensijoittajat käyttävät samoja rahastoja)
  • ovat turvallisia (Ovat tavallisia rahastoja ja niillä on rahastojen tarjoama kuluttajansuoja. Piksun luetteloon valitsemat ovat suurimpia, yli 1 Mrd€ rahastoja, jotka ovat kaikki monien sijoittajien turvallisina ja hyvinä pitämiä)

ETF rahastojen alhaiset kulut perustuvat seuraaviin tekijöihin:

  • Rahastoilla ei ole raskasta myyntiorganisaatiota, niitä ei useinkaan aktiivisesti mainosteta.
  • Rahastot ovat yleensä kooltaan suuria, niissä hallinnoidaan suuria pääomia.
  • Monet ETF rahastot ovat indeksirahastoja joihin ostetaan tiettyyn indeksiin kuuluvat osakkeet. Niillä ei ole varsinaista salkunhoitajaa joka tekisi osakevalintoja.

Lisää tietoa:   https://piksu.net/etf-rahastot/

Kuvan lähde: pixabay /  Manseok Kim

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Related Posts

Talous

Evergrande ei ole Lehman 2.0

Kiinalainen kiinteistöjätti savuaa pahanpäiväisesti

Tuoreen markkinapaniikin yleisimmin käytetyksi selitykseksi kapuaa Kiinan suurimman kiinteistöyhtiön Evergranden maksukyvyttömyys. Sillä on vaatimattomasti 300 miljardin velkavuori, josta erääntyy lähipäivinä usea miljardi.

Korkojaankaan

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com