Investointituotteiden maailmankauppa piristyy

Saksan teollisuus tekee paljon saman tyyppisiä maailmankauppaan päätyviä investointihyödykkeitä kuin Suomi. Saksan IFO indeksi kertookin paljon teollisuutemme makrotaloudellisesta ympäristöstä.

Saksan IFO indeksi ponkaisi viime kuussa reippaasti ylös merkkinä maailmankaupan elpymisestä ja investointikysynnän käynnistymisestä.

Sama ilmiö on nähty Suomessa ja laajemmin Euroopassa. Teollisuuden suhdannenäkymät ovat parantuneet.

Muutos näkyy vasta syyskuun luvuissa ja siksi asiaan kannattaa suhtautua vielä varauksella, mutta ilmiö on kuitenkin niin selvä, että sitä ei voi sanoa tilastoharhaksi.

Suhdannekierto on vaimentunut

Suhdannekierron voimakkuus on vaimentunut vuosista 2007…2012. Syynä on keskuspankkien ja valtioiden järkevämpi politiikka. Keskuspankkien elvytystoimet on selvästikin yritetty tehdä eriaikaisesti. Kun USA:n keskuspankki elvyttää niin Euroopan keskuspankki odottelee ja päinvastoin.

Sijoittajan kannattaa keskittyä osakepoimintaan

Suhdannekiertoa tasaava politiikka on selvästikin onnistunut ja suhdannekierto on pystytty pitämään vaimeana. Sijoittajan kannalta tämä tarkoittaa sitä että suhdannekierron seraaminen on muuttunut vähemmän tärkeäksi ja sijoitusinstrumenttien valitsemiseen uhrataan enemmän aikaa.

 

Related Posts