Jäähyväiset CXO Advisory palvelulle

CXO Advisory on erinomainen amerikkalainen sivusto, joka seuraa uutta tutkimusta osakemarkkinoilla ja esittää niistä sijoittajan ymmärtämiä selkeitä tuloksia. Nyt sivuston paras anti on muuttumassa maksulliseksi. Eli nimenmaan tuo osuus, joka lähes päivittää referoi tuoreita tutkimuksia, tulee jatkossa maksamaan  $9.99 kuukaudelta.
Ilmaispalvelun puolelle jää mm. gurujen osumatarkkuuden mittaus.

Sivun tuorein tutkimuksen referaatti koskee kehittyviä markkinoita. Siinä pyritään löytämään arvoyhtiöihin verrattavia maita käyttäen varsin yksinkertaista indeksilukua. Se muodostuu maan bruttokansantuotteesta ja osinkotuotosta verrattuna maan markkinoiden pääomaan.

Tällä perusteella muodostetut maaportfoliot olisivat tuottaneen 13-15 % vielä kaupankäyntikustannusten (0,5%) jälkeen.

Kuvassa on esitetty tuottoa erilaisilla maapainotuksilla tai rajoituksilla varustetuille portfolioille.

Value Investing in Emerging Equity Markets

Joskus harvoin CXO Advisoryn esitykset ovat olleet vaikeasti ymmärrettäviä, mutta lopputuloksen pelastaa joka merkinnän lopussa oleva noin kahden rivin mittainen selkeä yhteenveto.
Tässä se kuuluu: ”In summary, evidence indicates that investors may be able to outperform a benchmark emerging markets index by exploiting simple country-level value metrics.”

Kaiken muun hyvän lisäksi sivusto on usein käsitellyt kansainvälisiä markkinoita kuten tässä kuvattu esimerkki kehittyviä markkinoita ja myös Euroopan markkinoilta on esitelty tutkimuksia.

One thought on “Jäähyväiset CXO Advisory palvelulle

  1. Auringonpilkut ja osakkeet

    CXO Advisoryn kirjallisuusseuranta ei kadonnutkaan totaalisesti. Jotain tekstejä julkaistaan vielä ilman tilausmaksua, esimerkkinä tutkimus auringonpilkuista ja osakemarkkinoista.

    Sivuston omat testi osoittaa, ettei löydy tukea auringonpilkkujen ja osakemarkkinoiden väliselle yhteydelle (Eevidence from an array of simple tests does not support belief in a reliable relationship between sunspot activity and stock market returns.)

    Pekka 

Comments are closed.

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com