Kryptot vakiinnuttavat asemaansa markkinoilla

Sijoittaminen

Oletko kiinnostunut sijoittamaan kryptoihin? Nämä salamyhkäisestä alkuperästään valtavirtaan nousseet virtuaalivaluutat ovat moni-ilmeinen ja kiinnostava sijoitusinstrumentti, johon kannattaa tutustua tarkemmin. Monet ammattisijoittajat, jotka tähtäävät pitkän aikavälin tuottoihin, ovat viime aikoina kiinnostuneet sijoittamaan kryptoihin ymmärrettyään paremmin niiden toimintalogiikan ja kryptojen kehittämiseen liittyvät pyrkimykset.

Kryptot ovat maailmanlaajuinen ilmiö. Aivan vastikään Yhdysvaltain kongressi kutsui kuultavakseen joitakin tunnettuja kryptovaluuttojen kehittäjiä. Raportoitu tunnelma tästä kuulemisesta on ollut positiivinen ja Yhdysvaltain korkeimmat viranomaiset ovat kokeneet kryptot uskottavana taloudellisena instrumenttina. Myös muissa maissa ja mantereilla kryptot vakiinnuttavat asemiaan. Esimerkiksi Etelä-Amerikan El Salvadorissa Bitcoin on hyväksytty maan viralliseksi valuutaksi ja suurvalloista Kiina on kehittämässä omaa kryptovaluuttaansa.

Kryptovaluutat mullistavat pankkikeskeisen talousjärjestelmän

Kryptovaluuttojen pyrkimyksenä on kehittää keskuspankkiriippumattomia talousjärjestelmiä, joissa raha liikkuu suoraan käyttäjältä toiselle. Virtuaalivaluutta liikkuu nopeasti käyttäjältä toiselle, anonyymien käyttäjätilien kautta, ja tarjoaa siten käyttäjilleen varteenotettavan vaihtoehdon perinteisten pankkitalletusten ja -tilien käytölle.

Joissakin maissa ihmisten käyttäytymisen tarkkailu on viety äärimmäisyyksiin ja pankkitilin perustaminen saattaa vaatia huomattavaa vaivannäköä – ja olla joillekin henkilöille jopa mahdotonta. Siksi erityisesti Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa nähdään kasvavaa kiinnostusta kryptojen tuomiin joustaviin rahaliikenteen ratkaisuihin.

Salausteknologiat varmistavat kryptojen liikkeet

Kryptojen luominen perustuu salausteknologioihin, joissa tapahtumien vahvistaminen perustuu erityyppisiin varmennuksiin: näistä suurellekin yleisölle lienee tullut jo tutuksi nk. proof-of-work eli kryptojen louhinta, joka vie huomattavan paljon sähköä ja vaatii tehokkaita prosessoreita.

Toinen tunnettu varmennustapa on proof-of-stake, jossa kryptovaluutan omistajat vahvistavat kyseisen valuutan tapahtumia säilyttämällä osan varoistaan yhteisessä kryptovarannossa. Tämän steikkaukseksi kutsutun varmennustavan etuja ovat mm. huomattavan vähäinen energiankulutus ja nopeus.

Kryptoteknologiat esineiden internetissä

Kryptojen salausteknologioihin ja nopeisiin tiedonsiirtoihin perustuva teknologia tukee myös esineiden internetiin liittyviä ratkaisuja, jotka mahdollistavat palveluiden ja laitteiden sujuvan yhteydenpidon ilman käyttäjän kontrollointia.

Auto voi esimerkiksi maksaa automaattisesti tietullit tai sähkötolpasta ladatun sähkön. Samoin auto voi tehdä kauppaa keräämällään datalla myyden ajomatkan varrelta tallennettua tieliikennedataa palvelun tarjoajille.

Kryptokuoppa on mahdollisuus sijoittamiseen

Kryptot tarjoavat nopean ja joustavan maksuliikenteen lisäksi mahdollisuuden sijoittamiseen. Moni ajoissa kryptoihin sijoittanut on saavuttanut huimia voittoja oikealla ajoituksella ja riittävällä kärsivällisyydellä. Tällä hetkellä kryptot ovat pienessä laskusuhdanteessa mm. USA:n korkeiden inflaatiolukujen vuoksi, mutta tällainen liikehdintä on hyvin tyypillistä kryptojen maailmassa. Juuri nyt olisi oikea aika ostaa virtuaalivaluuttoja, sillä esimerkiksi Bitcoin on tullut alas huippuarvostaan, jonne se on todennäköisesti vielä kipuamassa takaisin.

Kryptoihin sijoittaminen kannattaa aloittaa tutustumalla virtuaalivaluuttoihin esimerkiksi aiheesta kertovilla verkkosivuilla. Asiaan perehtyneet sijoittajat ja harrastajat voivat vain arvailla, mikä on seuraava tuntuvaa vaurastumista tuottava virtuaalivaluutta – jokaisella kehitetyllä kryptolla on omat perusteensa ja tarkoituksensa, jotka voivat liittyä puhtaasti kaupallisiin tarkoituksiin, reilumpiin tekijänoikeuksiin, ympäristöongelmiin vastaamiseen ja ennen kaikkea käyttäjälähtöiseen rahaliikenteeseen. Kryptosijoittaja voi vaurastumisodotusten lisäksi tukea myös oikeaksi näkemäänsä agendaa.

Kaiken kaikkiaan on nähtävissä, että kryptovaluutat eivät ole katoamassa minnekään, vaan niiden maailmanvalloitus on vasta alkamaisillaan.

Kirjoitus ei ole sijoitussuositus eikä sitä pidä sellaiseksi tulkita. Sijoittajan tulee tiedostaa, että kryptovaluuttojen sekä niihin liittyvien instrumenttien arvo voi nousta tai laskea. Mennyt tuotto ei ole tae tulevasta.

Kuvan lähde: pixabay / mohamed hassan

4 thoughts on “Kryptot vakiinnuttavat asemaansa markkinoilla

 1. Kryptovaluutoilla toimiminen on mitä ilmeisimmin turvallista erityisesti silloin jos käyttää finanssivalvonnan rekisteröimiä välittäjiä.
  Yritin löytää goolen ja hakukoneiden avulla finanssivalvonnan sivuilta tietoa mitkä välittäjät ovat rekisteröityneet tai hyväksyttyjä välittäjiä. Ei missään luetteloa eikä tietoa siitä mitä fiva suosittelee.

  Tässä kuitenkin fiva:n antamaa yleistietoa asiasta:

  https://www.finanssivalvonta.fi/pankki/fintech–finanssialan-innovaatiot/virtuaalivaluutan-tarjoajat/esimerkkeja-ja-usein-kysyttyja-kysymyksia-virtuaalivaluutoista/

 2. Korkean riskin sijoitusmahdollisuus, ehdottomasti

  Jos on osaava ns. treidaaja kryptot on myös hyvä mahdollisuus, kun arvot vaihtelevat voimakkaasti molempiin suuntiin

  Pitkäaikaiseen sijoittamiseen en kryptoja suosittelisi. Markkinassa on paljon epärehellisiä toimijoita. Uusia kryptoja lanseerataan kuumaan markkinaan ja kerätään kokemattomilta sijoittajilta helpot rahat pois.

  Kryptoja ei oikeasti käytetä juuri mihinkään vielä tällä hetkellä. Siihen nähden niistä maksettava hinta ei ole millään tavalla perusteltu.

  Kryptoteknologialla on varmasti paikkansa tulevaisuudessa, mutta oikeasti hyödyllisissä sovelluskohteissa käyttökustannus tulee olla mahdollisimman alhainen, ei mahdollisimman korkea.

  On myös hyvä pohtia hetki, mitä esimerkiksi Bitcoinin omistamalla saa. Sillä ei saa esimerkiksi osuutta missään yrityksessä, sitä ei voi verrata osakkeiden omistamiseen. Sillä saa tavallaan pätkän digitaalista koodia. Ainutlaatuisen, yksilöidyn koodin, mutta mitä sillä voi tehdä? Myydä jollekin toiselle kalliimmalla, jos ostajan löytää 😉

 3. Mun talo lämpiää bitcoineilla.

  Louhin suurin piirtein 4€ edestä bitcoineja päivässä ja sillä lämpiää talon yläkerta. Lähes saman verran maksan sähköstä, jolla sitä louhin. Käytän louhintaan hyvällä näytönohjaimella varustettua tavallista pc laitetta. Näytönohjain on säädetty hieman vajaateholle ettei kuumene liikaa ja mene rikki.

  Täällä on jonkinlaisia ohjeita aloittamiseen:
  https://www.osakesijoittaja.fi/bitcoin-louhinta/
  https://www.virtuaalivaluutta.com/bitcoin-louhinta/

 4. Virtuaalivaluutan louhiminen tuntuu vitsiltä. Valuuttoja on jo tuhansia. Laskutoimitukset muuttuvat entistäkin vaativimmiksi ja pian tarvitaan Olkiluodon koko tuotanto louhimiseen. En tiedä poksahtaako systeemi vai ei, mutta en ole mukana. Toivotan yrittäjille hauskaa joulua.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan