Mallisalkkuja muualta

Vuoden alku on otollinen aika aloitella uusia mallisalkkuja. Piksun kirjoittajilla on toki omia aivan erinomaisia listoja. Alla kuitenkin pikakatsaus joistakin muualla esitetyistä:

Amerikkalaisesta perspektiivistä kirjoitettuja salkkuja on paljon:

Koska kaipaisin laajempaa näkemysta ja suurempaa painoitusta kehoitan lukijoita kommentoimaan ja lisämään huomaamiaan kiinnostavia  julkisia suosituslistoja, ts. sellaisia jotka ovat nähtävissä ilman asiakkuutta jossakin pankissa tms. sijoitusinstituutiossa.

Aloitan parilla listalla:

Affärsvärlden on koonnut kolme ruotsalaista mallisalkkua (matala/keski/korkea-riski):

Matala:

H&M
Hufvudstaden
Intrum Justitia
Proffice
SCA

Keski:

MTG
Midway
SEB
Husqvarna
Rezidor

Korkea:

Sectra
Micronic Mydata
Wesc
Boliden
Venue retail group

Saattavat olla hyviä ehdotuksia, sen tulevaisuus näyttää, mutta pelkät Ruotsi-osakkeet eivät minua tyydytä.

Saxo bank on luonut Global Value Equity porfolion. Tämä on arvo-osakesalkku joka on mailmanlaajuisena ainakin minulle kiinnostavampi kuin ym jenkkilistat. Haittapuolena tässä on että vain large-cap yhtiöt pääsevät mukaan. Tällä hetkellä listalla on:

CNP assurances

Scor SE

Catlin Group Ltd

Parmalat S.p.A.

Edison S.p.A.

Shun Tak Holdings Ltd

Kowloon Development Co

Almirall S.A.

Piedmont Office ralty trust

Hopewell Holdings

Cincinnati Financial corp

NWS Holdings Ltd

Tryg A/S

Drax Group PLC

Vodafone PLC

Amlin PLC

Helvetia Holding AG

Sanofi-Aventis S.A.

BP PLC

Ten Network Holdings Ltd.

Hyviä ehdotuksia otetaan siis vastaan, ja jos tarpeeksi kertyy perustetaan sivu jossa linkitetään ja mahdollisesti seurataan näiden listoje hyvyyttä.

En voi tietenkään itse olla sen huonompi, joten olen lisännyt aikaisemman tutun "Omat Rahat" salkun lisäksi Eurooppa-sivun (näkyy kirjautuneille) jossa mielenkiintoisia yrityksia euroopasta, periaatteella kasvua kohtuuhintaan, niille jotka eivät halua lähteä kaukomaille. Käytän listaa itse "varastona" josta poimin omaan salkkuun tarpeen mukaan eurooppalaisia yrityksiä.

Tavoitteena on lisätä myöhemmin vielä vastaavat Aasian sivut.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan