Metsäteollisuusyritykset ovat hyviä osingonmaksajia

Suomi on johtava paperintuottaja kuten oheinen alan suurimpien yritysten listaus (Lähde: wikipedia) osoittaa. Tämän lisäksi olemme kärkimaita metsä- ja paperiteknologian (Metso, Ponsse, Raute,…) osalta.

Mutta paperiteollisuuden osakkeet ovat pääosin tuottaneet huonosti viimeisen viiden ja kymmenen vuoden aikana. Kurssit ovat pudonneet alle puoleen. Muutoksella on hyvä syy. Suomen metsäteollisuus on ollut hienopaperivaltaista ja altista sanomalehtien ja aikakauslehtien käytön vähenemiselle. Onko nyt jo vihdoin oston aika?  Pakkauskartonkia, sahatavaraa, rakennyslevyjä ja pehmopaperia kulutetaan entiseen malliin ja jossakin vaiheessa muutosprosessi kohti paperitonta toimistoa on käyty loppuun.  

Metsäteollisuusyritysten kursseja viimeiseltä viideltä vuodelta (Lähde: Google finance)

Metsäteollisuuden vuoden 2011 arvostustasot ovat Piksu:ssa julkaistun Inderes tietokannan mukaan osittain varsin kohtuullisia:

  • UPM P/E :  8   (2011 osinkoennuste 5,4 %)
  • Stora Enso P/E:   9,25   (2011 osinkohennuste 6,7%)
  • M-real P/E:  -10  (2011 osinkoennuste 0%)

Metsäyritykset ovat hyviä osingonmaksajia. Osinkojen muodossa pääomat siirtyvät metsäteollisuudesta sijoittajille ja edelleen investointeja tarvitseville teollisuudenaloille. Tämä on oikeaa politiikkaa. Metsäyritysten antelias osinkopolitiikka perustelee hyvinkin nykyisiä kurssitasoja vaikka liikevaihdon kasvua ei lähivuosina tulisikaan.

 

 

Related Posts

Talous

”Jotain tarttis tehrä”

7.2.2024 Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa lausui: ”Suomessa ei ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samana aikana julkisen sektorin huolestuttavan tuntuva velkaantuminen on jatkunut. On