”Nordean Antti Saari odottaa osakesijoittajalle hyvää sijoitusvuotta 2022”

Sijoittaminen

Tuollainen teksti täällä alkuvuonna julkaistiin ja tuossa on linkki, jonka You tube –upotuksesta näkee Nordean sanoman ihan alkuperäisenä ja kuvastani (Yahoo) näkyy puolestaan SP 500 tämän vuoden aikana.

Edelleen täällä ovat muut ja minäkin oudoksuneet tätä optimismia. En ilahdu selityksestä ”mutta tuli Ukraina”. Varoitin täällä etukäteen niin Ukrainasta kuin inflaatiosta kolme (3) kertaa jo ennen 24.2. 2022 alkanutta sotaa ja juuri sen takia en ole niin kauheasti kommentoinut jokaisen ämpärifirman osavuositulosta erikseen, sillä first things first, You see.

Varsinainen laukaisu merkintääni tuli tuosta alla olevasta OP:n suosituksesta, jossa suositaan yrityslainoja. Nordealta on myöhemmin tullut ihan samantapaisia suosituksia osakepainon alentamisesta. Eli ideahan on ostaa kalliilla ja myydä halvalla, kai tämä nyt tuli selväksi?

Omasta kuvastani en sen enempää sano, lasku on tapahtunut viiden rekyylireaktion kautta. Kuvaa katsoen juuri nyt oltaisiin menossa alaspäin, mutta on tässä muitakin tapoja ennakoida. Kun ”asiantuntija” neuvoo vähentämään osakepainoa, olisikohan se merkki ostaa?

En ole pahemmin Nordean asiakas, osakkeenomistaja kylläkin. Ja totean, että juuri hiljattain pienellä ironialla tokaisin, että kyllä minä sijoittamisestakin pari kertaa vuodessa kirjoitan 🙂 .

 

Sijoittaminen suhdannevaihtelu

6 thoughts on “”Nordean Antti Saari odottaa osakesijoittajalle hyvää sijoitusvuotta 2022”

 1. Nyt on muuten jokaisen muistettava, että noita ”ennustuksiahan” ei anneta kuulijoiden, katselijoiden tai lukijoiden etujen edistämiseksi vaan kyseisen henkilön edustaman organisaation ja ehkä jopa hieman kyseisen henkilön etujen edistämiseen. Niihin on syytä suhtautua myös siten.

 2. Nordean Antti Saari suositteli pitämään ylipainoa osakkeissa aina loppukesään asti jolloin osakkeet olivat tämän vuoden pohjilla. Sitten Antti Saari pudotti osakkeet peruspainoon niin ettei pienestä syksynousustakaan saanut lohdutusta.

  Nyt Nordea on suositellut korkopapereita (=rahastoja). En kyllä jaksa uskoa tuohonkaan neuvoon. Korkorahastojen arvot ovat pruukanneet laskea silloin kun korot vielä nousevat.

  Nordean ymmärrys on ollut aivan kokonaan kateissa.

 3. OP oli ennen muinoin kontraindikaattori. En ole ihan viime vuosina seurannut, vieläkö pätee.
  Nordean suositusten jälkijättöisyys on ollut kuitenkin helppo havaita jo ennen tätä vuottakin.

 4. Pari markkinakommenttia: Tänään osinko-osakkeet Elisa, Vodafone, Kesko ja Sanoma ovat laskeneet, eilen laski Nordea. Sampo ja TietoEvry harkitsevat osansa listautumista, linkissä H-bankenin arvio jälkimmäisestä https://mb.cision.com/Public/3555/3679254/98cf452b4fb5ef21.pdf . Nordea arvioi EKP:n nostavan korkoa reippaasti https://corporate.nordea.com/article/79087/ecb-watch-tightening-rush-continues Ja tosiaankin: tuo käyrä (SP-500) ennakoisi laskua. Omistan kaikkia ja joitain lisäsin, Sanomaa tosin omistan vasta tästä päivästä alkaen, oppimateriaalit tuottavat hyvin.

 5. Evli:n päästrategilla, Valtteri Ahdilla, on yleensä aina järkevän tuntuinen näkemys.
  Minusta Valtterilla on kokonaiskuva yleensä kohdallaan ja sen lisäksi hän paneutuu tarkkaan myös tilanteen oleellisiin yksityiskohtiin.
  Onhan näitä muitakin makrotalouden sijoitusosaaajia, mutta Valtteri on selkeästi yksi heistä.

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija