OECD: Kiinassa ja Intiassa käänne kohti vahvempaa talouskasvua

OECD:n viimeisen "Composite leading indicator" raportin mukaan lähes kaikki suuret taloudet (USA, Kiina, Japani, Intia, Saksa, Englanti, Brasilia,..) ovat kasvussa eivätkä suhdanteet muuallakaan (Kanada ja Venäjä) enää huonone. Suurehkoista talouksista vain Italia ja Ranska osoittavat heikkenemisen merkkejä.

OECD:n "composite leadin indicator" suhdannemittari (Lähde: OECD)

Uutta tässä suhdanneraportissa on Intian ja Kiinan talouksien kääntyminen nousu-uralle. Tilanne oli vielä kuukausi sitten epäyhtenäinen. Saksan, USA:n taloudet menestyivät, mutta muuten kuva oli epäselvä.

Sijoittajalle tämä antaa luottamusta tulevan kesän kehitykseen. Viime suven kaltaista syvää ja kipeää notkahdusta tuskin tarvitsee pelätä.

OECD on taloudellinen tutkimuslaitos, jonka toimintaa rahoittavat hallistukset. OECD:n tilanneraportit ovat usein osuneet oikeaan.

Related Posts

Lajittelematon

Osinkojen lähdeverotuksen korjaus

Vihdoinkin EU alkaa puuttua asiaan. Onkin ollut täysin käsittämätöntä kun EU-maat eivät ole noudattaneet verosopimuksia.

https://www.porssisaatio.fi/blog/2023/09/29/ulkomaisista-osakkeista-maksettujen-osinkojen-lahdeverotukseen-ehdotetaan-muutoksia/

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com