Omat Rahat Katsaus: Ja ralli sen kuin jatkuu

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +12.5%,  alusta (27-05-2010) +24.9%, 1 vuosi +1.4% 

Yleistä:

Alkuvuoden ralli senkun jatkuu. Loppuviikosta saatiin lisäpuhtia jenkkien työpaikkatilastoista jotka indikoivat vakaata joskin hidasta kasvua. Kaikki mahdollinen osakepuolella on nyt nousussa. Ellei Kreikan velkaneuvotteluissa tapahdu katastrofia odotan nousun vielä jatkuvan jonkun aikaa.

Otin nyt ensimmäistä kertaa pientä vipua myös osakesijoituksiin ostamalla OMX indeksifutuureja. Miksi juuri OMX? Ei erityistä syytä, korrelaatiot eri indeksien välillä on voimakasta. OMX-futuurien arvo on minulle sopivia, monessa muussa indeksifutuurissa yksi sopimus on n. 100000€, mikä on hieman liikaa meikäläiselle kun tavoittelen n. 10% lisää salkkuun.

Toisena lisänä on saksan pörssissä noteerattu vuoden 2015 osinkofutuuri josta kirjoitin äskettäin.

Tuli mieleen yksi merkittävä ero indeksifutuurin ja esim indeksiä seuraavan ETF:n välillä. Tietenkin futuurin avulla tulee vipua, mutta toinen merkittävä ero on että et ota samalla valuuttapositiota. Jos indeksin arvo pysyy muuttumattomana teet nollatuloksen (miinus kustannukset, jne) vaikka valuuttakurssit olisivat heiluneet miten paljon tahansa. Tämä voi olla hyvä tai huono asia riippuen näkökannasta. Mutta jos haluat mukaan myös valuuttakurssin vaikutuksen pitää ottaa erikseen valuuttapositio. Tämä on ehkä alan konkareille itsestäänselvä asia, mutta eipä tullut aikaisemmin meikäläiselle mieleen.

Strategia: Osakesalkusssa kevennetään nyt AUD ja  PLN- positioita. SEK ja GBP ovat alipainossa. Eurosalkku pullistelee jo yli kaikkien äyräiden. Lisää pitää siis ottaa jo neutraaliksi nousuutta taalaa, jossa salkku on nyt erittäin pieni. Tähän täytyy palata – vanha tuttu Tower group takaisin vai olisiko jopa aika ostaa jenkkipankkeja? Myynti-puolella on viimeinen aussi Hansen technologies ja puolasta Apator.

Salkkutapahtumat 2 vko:

Ostettu: Siemens. Ei kaivanne esittelyjä. Kohtuullinen osinkotuotto – 4% joka itse asiassa jo maksettiin. P/e 10.5. Vuoden tulos hienoinen pettymys, mutta talouden mahdollisesti elpyessä on investointituotteiden valmistajana hyvä valinta.  Indus Holding: Saksalainen pien- ja keski-suuriin yrityksiin keskittynyt sijoitusyhtiö jolla salkussaan lupaava joukko "Mittelstandia". P/e 6.6 ja osinkotuotto 4%.

Lisätty: Michelin, Tesco, Aspocomp

Myyty: Cardno

Osingot: Siemens, Wisdom tree em market debt.

Salkun Nousijat: KGMH Polska Miedz (+14.8%), Zespol (+12.6%), DeLonghi (+12.2%) 

Salkun Laskijat: DelClima (-6.4%), Synergy Health (-2.1%)

Hyödykeet:

Tällä hetkellä näyttää siltä että jokinlainen käänne on menossa. Pitkällä trendillä ei ole korrelaatiota kurssikehityksen kanssa. Tässä tilassa taitaa olla parasta jättää  hyödykkeet hetkeksi sivuun, kunnes tilanne selkenee.

 

 

Related Posts