Omat Rahat Katsaus: Joulurallia pukkaa

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +19.1%,  alusta (27-05-2010) +100.4%

Yleistä:

Kuukauden aikana on nähty uudellen että se mikä nopeasti laskee voi myös nopeasti nousta. Muutamien päivien aikana Euroopan, japanin ja hongkongin pörssit nousivat voimakkaasti. Se joka hermostuksissaan myi osakkeet pois laskun aikana todennäköiesti missasi myös nousun. Pahin hermoiluvaihe näyttää nyt mennen ohi ja tilalle saattaa tulla "joulupukkiralli".

Paljon on edelleen kiinni keskuspankkien toimista:

 • FED:ltä odotetaan koronnostoa mikä vahvistaa taalaa. Jenkkiyhtiöitä voisi hieman lisätä,  etenkin kotimarkkinyhtiöitä joita ei vaikeutuva vienti paina. Taalan vahvistumisesta voi tulla mukava lisä eurosijoittajalle. Riskinä on osakemarkkinoiden korkokiukuttelu kun peruskorko vihdoin nousee.
 • Japanin keskuspankilta odotetaan lisää elvytystoimia jotka pönkittää kurssinousua. Samalla kuitenkin jeni heikkenee. Japaniin ei siis kannata eurosijoitajan mennä suorin osakeostoin, vaan futuurilla. Esimerkiksi Eurexin MSCI Japan- futuurilla (FMJP). Koska olet silloin sijoittanut lainatuilla jeneillä ei valuuttakurssin heikkeminen haittaa.
 • Kiinassa tehdään vain hienosäätöjä. Pankkien vakavaraisuus-sääntöjä kevennetään ja korkotasoa lasketaan. Pankkien kannattavuutta heikentävät kuitenkin myös talletuskorkojen sääntelyn poisto, joten korkokilpailua on odotettavissa. Myös huonojen lainojen osuus on nousussa. Kiinalaisten pankkien kurssit ovat kuitenkin edelleen houkuttelevan edullisia. Samoin korkotason lasku helpottaa kiinteistöytiöiden tilannetta.

Pelkoindeksit (VIX ja VSTOXX) ovat laskennet lähemmäs tavanomaisia tasoja. Optioiden myyjä saa kuitenkin vielä riskistään kohtuullisen korvauksen, eli covered-call indeksijohdannaisilla on järkevää, etenkin eurostoxx50:lla.

Raaka-aineet ja rahtihinnat ovat pysytelleet yllättävän heikkoina. Muun muassa rautamalmin hinta näytti alkusyksystä lähtevän vahvistumaan, mutta tippuikin takaisin lähelle heinäkuun pohjatasoja. Nyt voi olla hyvä tilaisuus tankata vahvimipia raaka-aineyhtiöitä (vähävelkaisia sellaisia). Omassa salkussa niitä on jo riittävästi.

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

Strategia:

Vivutus on nyt nostettu tappiin (n. 54% salkun arvosta johdannaisissa – Eurostoxx50 covered call). Lähiaikoina vipua voisi siirtää Japanin. Lisä-elvytystä on odotettavissa keskuspankilta.

Osakepuolella tarvetta suuriin liikkeisiin ei ole. Kiinan ja raaka-aineiden paino salkussa on sopiva. Kiinassa ja muillakin "kasvumarkkinoilla" voi vielä löytää edullista ostettavaa. Kiinassa voisi ottaa lisää kiinteistösijoitusyhtiöitä, jotka kaikista seinille maalatuista piroista huolimatta jatkavat tasaisen kassavirran tuottamista. Raaka-aineyhtiöissä voi myös olla oston paikka, kunhan valitsee alan vahvimpia yhtiöitä. Ne joilla on nyt tase ja kassavirta kunnossa voivat tehdä hyvin edullisia ostoksia tulevaisuudena varalle. Esimerkiksi Norsk Hydro voisi olla hyvä valinta.

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Salkkukatsaus:

Uutena Salkkuun: TAG Immobilien. Saksalainen kiinteistöyhtiö– pääsiassa asuntojen vuokrausta harjoittava. Saksassa vuokramarkkinat ovat hyvässä vedossa ja vuokratasot nousussa kovan kysynnän takia. Suuri määrä maahanmuuttajia ei vähennä kysyntää, päinvastoin.

Kuukauden nousijat:  Colex (+35.8%), Wilhelm Wilhelmsen  (+13.7%),  Samsung (+10.9%)

Kuukauden laskijat:  Huaneng renewables (-18.1%), Mineral resources (-10.5%), BHP (-9.4%)

Osingot: Great eagle holding, Great wall motor

 

2 thoughts on “Omat Rahat Katsaus: Joulurallia pukkaa

 1. Joskus voi langeta omaan vipuun vaikka olis kuinka taitava

  Oot sä hyvin pärjännyt. Mutta on sulla myös vipua. Joskus voi langeta vahingossa myös omaan vipuun – kokemusta on.

  Jos oisit salkunhoitaja niin voisin kenties ostaa sun rahastoa.

  1. jäitä hattuun

   Tuskin tässä mitään ralleja on tulossa,vaikka eurooppa on ehkä piristynyt niin Usassa ja Kiinassa tuleva taantuma on jo ovella ja tämähän tietää globaalia taantumaa vuonna 2016:Terveisin lähes kaikki ylimääräinen osakkeisiin.

Comments are closed.

Related Posts