Omat Rahat Katsaus: Osakehuippu saattaa olla takana

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta  +3.7%, alusta (27-05-2010) +116.5%

Yleistä

Nyt alkaa entistä enemmän tuntua siltä että huippu osakursseissa on jo nähty. Kumma kyllä Trumpin epäonnistuminen Obamacare-sotkussa ei saanut jenkkipörsseissä aikaan voimakkaampaa reaktiota. Voimakkain reaktio näkyi Eurostoxx 50-indeksiin liittyvässä ”pelkoindeksissä”, VSTOXX. Tämä kuvaa odotuksia indeksin volatiliteetistä, toisin sanoen indeksioptioiden hintaa. Eli kun jenkeissä aivastellaan Euroopassa nousee jo kuume. Mutta uskon että näemme yhä uusia epäonnistumisia jenkeissä. Odotukset ja pörssikurssit ovat nyt liian korkealla, eli täydellinen suoritus on jo hinnassa. Muutamia hälytyttäviä merkkejä näkyy: Vähittäiskauppa vetää huonosti ja uusia lainoja otetaan erittäin vähän.

Etelä-afrikassa presidentti Zuma erottaa (taas) keskuspankin johtajan ja randi sukeltaa. Voimakkaalta tuntuva 6% pudotus vastaa tosin vain yhden kuukauden nousua.

Omassa salkussa on kaksi erikoistapausta:

  • Bakkafrost tiedotti kalankasvattamosta löytyneen lohivirusta, jonka vuoksi yksi laitos tyhjennetään puoleksi vuodeksi. Olen kuitenkin luottavainen, yhtiötä hoidetaan ammattitaidolla.
  • Qintis eli entinen TFS on lyhyeksimyyjän Glaucus researcin  hampaissa. Glaucus väittää että yhtiö on pyramidihuijaus ja käytännössä arvoton. Ei ole ensimmäistä kertaa kun tällaista resurssiyhtiötä vastaan hyökätään. Suuri osa tuloksesta on ns. ”biologisten resurssien”, tässä tapauksessa santelipuuviljelmien, arvonnousua. Ulkopuolisen on melko mahdotonta selvittää miten asian oikea laita on.

Molemmissa tapauksissa istun käsieni päällä. Jos et ehdi myydä ennen ensimmäistä kurssilasku-aaltoa kannattaa rauhassa odotella.

Mutta yleisoletus salkussa on nyt lievästi negatiivinen. Kaikki vivutukset on nyt suljettu, ja olen myynyt osto-optiot osaa salkkua vasten. Tästä saa nyt hyvän korvauksen edellä mainitun VSTOXX-hypähdyksen takia. Liike kannattaa jos kurssit eivät merkittävästi nouse. .. be carefull out there….

Strategia: 

USA alipainossa: Kurssit ovat korkealla ja taala vahvistunut.Varovaisuus on nyt valttia – vivitukset on poistettu ja osakkeitakin vasten on myyty osto-optioita.

 

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

 

Kuukauden Nousijat: Mixi (+12.2%),  Berkeley Group (+12.2%), Colex (+11.8%)

Kuukauden Laskijat: TFS (-27.2%), Backafrost (-13.2%), Bilia   (-9.0%)

Osingot: Agro-Kanesho, Corning

Salkkutapahtumat: 

Myyty: Skistar ja Kongsberg. Molemmissa tapauksissa arvostustaso on kiivennyt tavoitteen yli.

 

 

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

 

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan