Omat Rahat Katsaus: Quo Vadis – suurta epätietoisuutta


Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa -0.5%, alusta (27-05-2010) +22.7%, Vuoden alusta +0.0%

 

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Taala on edelleen hieman vahvistunut. Nyt on pitkästä aikaa kaikki salkkuvaluutat hyvin lähellä 100 päivän liukuvaa keskiarvoa. Kiinalaiset osakkeet ovat ryhmänä kehittyneet muita huonommin, ehkä talouskasvun hidastumisen ja rahapolitiikan kiristymisen pelossa. Paremmin ovat kehittyneet Singaporen pörssin osakkeet. Koko vuoden tulos +/- 0. Kovaa on saanut juosta että pysyy paikoillaan…

Mitä omaisuuslajia tai alaa nyt kannattaisi suosia – suuret pojat ostavat nyt kuulemma jenkkilästä peltoja….vihjeitä otetaan vastaan!

Strategia:

Nyt kun valuuttakurssit eivät anna voimakasta ohjausta voi vähitellen lähteä ajamaan valuuttajakaumaa tasapainoon. Tämä tarkoittaa lisää euroa, ruotsin kruunua ja australian taalaa ja vähemmän hongkongin taalaa ja puntaa. Mutta mitä ostaa? Nyt pitäisi olla jälkisyklisten yhtiöiden aikaa, esim. investointitavaraa ja ehkä jo defensiivisten kuten lääkeyhtiöiden. Näitähän olenkin jo hieman lisännyt (TEVA, Kulicke&Soffa, Nanometrics). Lääkeyhtiöt ovatkin kehittyneet mukavasti viime aikoina – joko nyt odotetaan laskusuhdannetta näin pian edellisen jälkeen? Ehkäpä Ruotsista lisää IT-konsulttia (vanha tuttu KnowIT?) ja Australiasta raaka-aine puolelta jotakin? Myyntipuolella voisi olla ainakin Shenzhou josta irtosi osinko – näin kevenisi vaatealan paino aloittamalla yhtiöstä jolla ei ole omia brändejä. 

Pitkällä tähtäimellä aikomus on lisätä raaka-aineiden painoa salkussa ehkä 20-30% vuoden loppuun mennessä. Nyt kun raaka-ainehinnat ovat alamaissaa voisi olla hyvä tilaisuus tankata lisää.

Tapahtumia:

Supergroup PLC: 2011 kolmen ensimmäisen kuukauden myynnin kasvu laski 61%, kun edellisellä kvartaalilla kasvua oli vielä 87%. Tästä rangaistiin 30% kurssilaskulla. Ei taaskaan olisi pitänyt uskoa intuitiota vaan myydä pois. Nyt arvostustaso on taas maltillinen eikä myynti ole ajankohtaista.

Marine Harvest: Mahtiosinko irtosi ja kurssi laski huomattavasti enemmän. Tästä syystä tankkasin lisää, koska mielestäni näkymissä ei ole mitään huonoa. Nyt osakkeen paino on niin korkea kun yksittäiselle osakkeelle sallin.

Salkkutapahtumat:

Myyty: Santander

Uutena salkkuun:

Nanometrics Inc: Puolijohdeteollisuuden mittlaitteita valmistava yritys jota tukevat puolijohdeteollisuuden investoiniaallon lisäksi lisääntyvä mittaustarve ohuempien ja kapeampien rakenteiden takia. Keskimääräinen eps-kasvu 85% viiden vuoden yli, p/e: 6, price/cashflow: 5.4, ei osinkoa. Käytännössä velaton.

Bilia: Ruotsalainen autoliikeketju joka on hitaasti mutta varmasti parantanut juoksuaan. Toimintaa myös muiss apohjoismaissa. Bilia on viime aikoina hankkinut lisää edustuksia ja liikkeitä joten uskon että kasvu jatkuu, varsinkin Ruotsissa jossa talous kasvaa nopeasti. Keskimääräinen eps- kasvu 22% viiden vuoden yli, p/e: 8, price/cashflow: 4.4, price/sales: 0.2, osinko: 6.1.

Lisätty: Marine Harvest, Powershares commodity

Osingot: Teva, Shenzhou, Entrepose contracting, Shell, Marine Harvest, Supergroup Ltd.

Salkun Nousijat: Tower (+9%), Shenzhou (+7.3%), Teva (+7.1%)

Salkun Laskijat: Supergroup PLC (-30.9%), Marine Harvest (-21.8%, Osinko!), Bosideng (-10.3%)

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan