Osakesijoittajat paniikissa, rohkeat ostavat osakkeita

Sijoittaminen

Osakemarkkinoiden hermostuneisuutta kuvaa VIX indeksi.  Osakkeita kannattaa yleensä ostaa silloin kun VIX indeksi on huipussaan. Viimeisen vuoden kehitys (Kuvan lähde: Google finance) vahvistaa tämän lainalaisuuden.

VIX on juuri nyt korkealla, kannattaako siis nyt lähteä ostoksille? Mahdollisesti. Jos hermostuneisuus on nyt korkeimmalla tasollaan, niin nyt on oikea hetki. Paljon riippuu aivan lähiviikkojen tai lähipäivien tapahtumista. Jos poliittinen tilanne Ukrainassa rauhoittuu ja alkanut tuloskausi tuo rauhoittavan positiivisia viestejä, niin nyt on hyvä hetki lisätä osakepainoa.

VIX lasketaan kuukauden mittaisten johdannaisten hintatason perusteella ja se kertoo miten paljon osakemarkkinoiden mielestä S&P 500 indeksi (USA) tulee seuraavan kuukauden aikana vaihtelemaan.

Lisää tietoa: wikipedia/vix

 

 

3 thoughts on “Osakesijoittajat paniikissa, rohkeat ostavat osakkeita

 1. Itseään kunnioittava sijoittaja seuraa aktiivisesti sitä, mitä USA:n osakemarkkinoilla tapahtuu? Sieltäpäin löytyy netistä tietoa, jonka ymmärtäminen ja soveltaminen käytäntöön vaatii sisua ja sinnikkyyttä. Lopputulos on juuri niin, kuin Piksun toimitus arvioi. Osta silloin, kun kansa pelkää ja myy silloin kun hurrataan! Peli on ”aina” vaikeaa, koska kukaan ei omista kristallipalloa. Mutta kauppoja tehdessä on hyvä tietää, mikä on markkinatunnelma milloinkin!

 2. Lähes kaikki MAINit ja TROWt myyty. Ensimmäinen hyvällä myyntivoitolla ja jälkimmäinen tappiolla.

  Uudeksi kuukausittain osinkoa maksavaksi REITiksi valitsin ACREn. Osinkotuotto 9,5% p.a., maksanut tätä luokkaa olevaa osinkoa jo pitkään.

  Eilen ostin hyviä osinko- ja osingonkasvuosakkeita: Volvo, Tokmanni, Titanium, Abbvie, eQ.

  Ja myös joitain kasvuosakkeita, jotka ovat laskeneet melkoisesti: Tecnotree, Admicom, Talenom.

  Tänään jo palautuvat mukavasti.

 3. En itse näe kyllä tuosta luvusta huolimatta mitään suurta pelkoa markkinoilla. Harva osake tippuu kaksinumeroisilla prosenteilla päivässä useamman päivän aikana. Todellista paniikkia en näe vielä missään. En muutenkaan sijoita yhdenkään indikaattorin avulla enkä suosittele sitä muillekaan. Osakkeita kannattaa ostaa sillon, kun on ylimääräistä rahaa ja todennäköisyydet sijoittajan puolella. Joskus korkean Vixin aikaan voi olla hyvä sijoittaa, mutta ei aina.

Comments are closed.

Related Posts