Perjantaipäivän petsi

Vaihtaessani ajatuksia ystäväni kanssa markkinatilanteesta, päähäni putkahti jostain syystä vähän unholassa ollut strategia. Olen ennenkin käyttänyt tätä juuri sellaisiin spekulaatioihin, joiden tapahtuma tiedetään jokseenkin tarkasti, mutta tulemaa ei oikein tiedetä. Kyseessä on yksinkertaistakin yksinkertaisempi strategia. Kun en kerran halua rahojani laittaa kiinni osakkeisiin tai indeksiin, juuri ennen tapahtumaa, mutta haluaisin silti spekuloida tulevalla, oiva tapa on osaa arpalipuke eli optio. Normaalisti olemme ostaneet kaukana rahasta olevia optioita esimerkiksi bioteknologia yhtiöihin, joilla tiedetään olevan tuotteita hyväksymisputkessa tai yhtiöllä on oikeuskäsittely tai tulosjulkaisu.

Nyt kuitenkin kyseessä on koko markkinaa käsittelevä USA:n velkamörköongelma. Voisin kuvitella markkinan hypähtävän ylimyydyltä tasolta, kun velkaongelmaan saadaan jokin päätös aikaiseksi, riippumatta siitä mihin suuntaan markkina kulkee sulateltuaan yksityiskohdat.

Ajattelin pelata tätä tilannetta indeksi ETF osto-optioilla sekä leveroitujen ETF:ien optioilla. Nyt ei päästä ostamaan kovin kaukana rahasta olevia, sillä toisin kuin bioteknologia setupissa, odotettavissa oleva liike on suhteellisen pieni. Voisihan sitä tietenkin ostaa myös optioita yhtiöihin, joiden uskoo loikkaavan epävarmuuden hellittäessä. Esimerkiksi pankkisektori USA:ssa voisi tarjota kohteita tähän.  Jos haluaa spekuloida lisää, voisi GLD ja SLV putit olla myös tarjoiluastiassa. Olen tehnyt sotasuunnitelmakseni ostaa tänään hieman osto-optioita, mikäli markkina on joko melko flättinä tai pakkasen puolella.  Tarkoitukseni on laittaa osto-oda hyvin matalalle tasolle suhteessa kyseisen option eiliseen päätöstasoon nähden. Aika näyttää miten tässä petsissä käy.     

En suosi optioiden ostamista kovinkaan usein omassa toiminnassani, mutta nyt tuntuu siltä, että haluan jotain positiota kantaa tapahtuman läpi. Riskiä karttavana haluan tietää kantamani riskin hyvin tarkasti. Tähän optiot sopivat hyvin puutteista ja varjopuolistaan huolimatta.

 

Rattoisaa päivää!

Matias

www.ViikkoRaha.info

Related Posts