S&P 500 NH-NL markkinakatsaus

S&P on roikkunut pitkään verrattain lähellä vuoden huipputasoa. Mitä pidempään roikutaan, sen ikävämpiä tuppaavat olemaan korjausliikkeet. S&P 500 on käynyt jo kahdesti kutittelemassa 1260 tasoa. Ensin ujosti, toisella kerralla jo vähän rohkeammin ja mieleen tulee, onko edessä vielä kolmas ja kovakouraisempi tuttavuuden teko. 22. päivän liike pysähtyi vastustasoon markkinajohtajien heikon tuloskäytöksen alkaessa nakertaa markkinaa USA:n velkaspekulaation maustaessa keitosta. NH-NL indeksi välkytti vaaran varoitusvaloa ikävän näköisen divergenssin muodossa. Tästä seurannut droppi ei tullut täytenä yllätyksenä tarkkaavaisesti markkinaa seuranneelle. Vaikuttaa siltä, ettemme kenties ole vielä nähneet tämän korjausliikkeen pohjien syntyä. Saattaa hyvinkin olla, että korjauksen rajuus yllättää vielä useat.

Toisaalta markkinoiden heikkous on heikkojen tulosten ja pehmeän makron lisäksi johtunut rahan vetäytymisestä markkinoilta USA:n velkakaton noston määräajan umpeutumista kohti kuljettaessa. Tämä tarkoittaa, että rahaa on kaukalon laidoilla odottamassa peliin pääsyä. Odotettavissa voi olla rajukin nousupyrähdys, kun USA:n velkapaketti ratkeaa ja mikäli se on yhtään sen näköinen, että luottoluokituksen lasku vältetään. Onko nousu kestävällä pohjalla? Sen aika näyttää. Toisaalta heikko paketti saa varmasti aikaiseksi sekasortoa markkinoilla, joka voisi johtaa kestävän pohjan syntyyn. Perusta uudelle nousulle rakentuu pelon ja paniikin päälle. Niitä ei vielä ole tarpeeksi nähty.  

Suurten poliittisten päätösten heiluttaessa markkinaa, on teknisten signaalien tuijottelu joskus hyvin turhauttavaa. Yksi uusi huhu tai uutinen pyyhkäisee helposti hyvin kehittyvän setupin roskakoriin. Tällä hetkellä seuraan kuitenkin silmä kovana NH-NL indeksin uudelleen esiviritettyä ostosignaalia. S&P 500 indeksin 20 päivän NH-NL on sukeltanut -33 % tasolle eli alle -20 %, joka on merkkipaaluna. Nyt tarvitaan vielä pomppu takaisin merkkipaalun yläpuolelle, lähemmäksi pintaa, jotta lyhyen aikavälin ostosignaali laukeaa. Samanaikaisesti 65 päivän NH-NL:n pitäisi pompata -10 %:n tason sukellusta matalampiin vesiin.   

Sain eilen viestin hyvältä ystävältäni Alexander Elderiltä, joka muistutti minua vanhasta viisaudesta ” Remember an old rule: run quickly or not at all.” Minä olen tainnut jo juosta…

 

Matias

www.ViikkoRaha.info

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan