Pienten lainojen ja luottojen yhdistäminen voi tuoda isot säästöt

Kevyttä Yhteiskunta

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan pienempien lainojen yhdistämistä yhden suuremman lainan alle. Yhdistämistä kannattaa harkita silloin, kun on useampia vakuudettomia lainoja tai osamaksuja. Tavoitteena on saavuttaa säästöä aiempaan tilanteeseen verrattuna.

Ennen lainojen yhdistelyä on kuitenkin hyvä vertailla lainatarjouksia. Näin löytää itselleen edullisimman vaihtoehdon, joka tuo mahdollisimman suuren säästön lainan takaisinmaksun aikana.

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistämisestä puhutaan nykyään paljon, mutta monille on epäselvää, mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan. Kun yhdistetään pienet vakuudettomat lainat, haetaan yhtä uutta isompaa lainaa, joka kattaa kaikki aiemmin otetut lainat. Tällä isommalla lainalla maksetaan pienemmät lainat pois, minkä jälkeen voidaan keskittyä maksamaan vain yhtä lainaa. Kaikkein paras tulos lainojen yhdistelyllä saadaan, jos sen avulla voidaan maksaa kaikki nykyiset pienemmät lainat ja luotot pois.

Lainojen yhdistely tuo yleensä selkeyttä arkeen, kun kuukausittain maksetaan vain yksi lainanlyhennys usean pienemmän maksun sijaan. Lainasumman pienenemistä on myös helpompi seurata, kun lainaa on vain yhdeltä toimijalta. Yhdistelemällä tavoitellaan myös säästöä, kun usean pienemmän luoton sijaan maksetaan kuluja vain yhdestä lainasta.

Yhdistämällä lainat voidaan saavuttaa säästöä

Yhdistelylainaa harkitaan yleensä siinä vaiheessa, kun pienempiä osamaksuja ja luottoja on kertynyt useampia. Tällöin huomataan, että jokaisesta maksetaan kuukausittain lainan lyhennyksen lisäksi myös korkoa ja muita kuluja. Luottotilin hoidosta veloitetaan yleensä ainakin tilinhoitopalkkio, joka koskee jokaista luottoa erikseen. Tämän päälle voi tulla myös laskutuslisä ja muita kuluja.

Näistä muodostuu vuositasolla merkittävä summa maksettavaa, joka voitaisiin käyttää muuhun kuluttamiseen tai lainan lyhentämiseen. Kun pienemmät lainat yhdistellään yhdeksi isommaksi lainaksi, maksetaan jatkossa kuluja vain yhdestä lainasta. Jo pelkästään tämä tuo yleensä säästöä aiempaan tilanteeseen verrattuna.

Järjestelylainaa haetaan netistä

Vakuudetonta lainaa voi nykyään hakea netissä, eikä sitä varten tarvitse käydä erillisiä lainaneuvotteluja. Ennen järjestelylainan hakemista on tärkeää selvittää nykyisten lainojen ja luottojen tarkka määrä, jotta uusi laina kattaa kaikki aiemmat luotot.

Hakemuksen täyttäminen onnistuu kokonaisuudessaan netissä, eikä lainojen järjestely vie kuin hetken. Lainantarjoajat hyödyntävät automaattista päätöksentekoa, joten alustavan lainatarjouksen saa minuuteissa hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Tämän jälkeen pyydetään yleensä vielä liitteitä, jotka todentavat hakemuksessa annetut tiedot. Tällaisia liitteitä voivat olla esimerkiksi viimeisin vahvistettu verotustodistus tai tuore palkkakuitti, josta näkyy viimeaikaiset tulotiedot. Jos lainantarjoaja tekee yhteistyötä tilitapahtumia tarkastavan palvelun kautta, ei liitteitä välttämättä tarvita.

Lopullinen lainatarjous allekirjoitetaan omilla pankkitunnuksilla, minkä jälkeen laina voidaan maksaa hakijan tilille. Osa toimijoista maksaa aiemmat luotot suoraan pois, eikä hakijan tarvitse tehdä sitä. Yleisempää kuitenkin on, että lainasumma maksetaan hakijan tilille, joka hoitaa itse aiempien lainojen takaisinmaksun.

Yhdistelylainan kilpailuttaminen kannattaa

Lainojen yhdistelyllä pyritään säästämään niissä kustannuksissa, jotka kuuluvat nyt lainojen takaisinmaksuun. Lainatarjoukset kannattaa kuitenkin kilpailuttaa ennen niiden hyväksymistä, jotta saavutettava säästö on mahdollisimman suuri.

Kilpailuttaminen on monille tuttua esimerkiksi sähkösopimusten tai puhelinliittymien osalta. Lainojen kilpailuttaminen saatetaan kuitenkin unohtaa, vaikka sen avulla on mahdollista säästää vuodessa jopa huomattavia summia.

Myös kilpailuttaminen on nykyään helppoa, ja se onnistuu hetkessä netissä. Siinä kannattaa hyödyntää erilaisia kilpailutussivustoja, jotka vertailevat lainatarjouksia hakijan puolesta. Näiden kautta riittää, että täyttää yhden hakemuksen. Palvelu välittää sen sitten useille eri toimijoille, jotka voivat tehdä lainatarjouksen.

Hakijan tehtäväksi jää ainoastaan tarjousten vertailu ja itselleen sopivimman etsiminen. Tässä kannattaa hyödyntää todellista vuosikorkoa, jonka avulla eri hintaisten tarjousten vertailu on helppoa.

Yhteenveto

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että pienemmät luotot maksetaan pois isomman lainan avulla. Tällä tavoitellaan säästöä sekä edullisemman koron että luottokustannusten kautta. Yksi laina tuo myös selkeyttä arkeen, kun vastaisuudessa maksueriä on vain yksi joka kuukausi.

Edullisin yhdistelylaina löytyy kilpailutuksen kautta. Lainatarjousten vertailu ja kilpailuttaminen onnistuu netissä, jossa on erillisiä siihen erikoistuneita sivustoja. Ne auttavat hakijaa löytämään mahdollisimman edullisen lainan ja sitä kautta säästämään lainakuluissa tulevaisuudessa.

 

Artikkeli on Piksu vieraskynän kirjoittama

Kuvan lähde:  pexels

Related Posts