Pörssisäätiö ja listautumiset (IPOt)

Sijoittaminen

Pörssisäätiö on julkaissut parikin kirjaa listautumista eli IPOista (Initial Public Offer). Eräitä huomautuksia:

-Pörssisäätiö on myöhässä, buumi meni jo ja sen sanon 50 v. kokemuksella.

-Kirjoissa mainitaan mm. hyväksytyt neuvonantajat listautumisiin. Menettely kuulostaa kalliilta ja sitähän listautumiset ovat.

-Pörssisäätiö esittelee kuukausittain uuden yrityksen. Silmäilin 2020-luvulla esiteltyjä firmoja ja monikaan nimi ei sano minulle mitään. En tiedä, mitä tekevät enkä taatusti omista. Kyse ei välttämättä ole vain tietämättömyydestäni, vaan siitä, että ko. yritykset ovat pieniä ja osalla näytöt ovat vielä tekemättä.

Sitten tulee tuttu nimi, Privanet. Esittelyn otsikossa lukee ”LUPAAVASSA KASVUVAUHDISSA”. Vaude! Tähän täytyy tutustuakin tarkemmin, mistähän nimi onkaan tuttu. Jaa, tällaisesta yhteydestä ”Privanetin johtajia vastaan on nostettu syytteet arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta”.

Pörssisäätiö määrittelee tehtävänsä näin ”edistää arvopaperisäästämistä ja kaikkien mahdollisuuksia vaurastua” Kuukausiesittelyistä taasen sanotaan ”Tavoite on tehdä kotimaisia pörssiyhtiötä tutummaksi yksityissijoittajille.” Yksityissijoittajia kannattaisi tutustuttaa Large Cap  -yhtiöihin ja IPOt sopisivat paremmin ammattilaisille – jos heillekään.

Kuvassa arvopapereitten säilytysastioita.

Kuvan lähde

listautuminen

Related Posts