Q1/2022-tuloskierros

Sijoittaminen

Tuloskierros käynnistyy toden teolla tulevalla viikolla ja olen tähän kirjoitukseen koonnut ”Jyrkin listan” yhtiöiden Q1/2022 tulosennusteet. Yhtiöitä on yhteensä 68, joista jo muutama yhtiö on ehtinyt raportoimaan tuloksensa.

JYRKIN LISTA

Jyrkin lista löytyy valikon kautta ”ANALYYSIT > JYRKIN LISTA” tai suoraan linkistä https://piksu.net/jyrkin-lista/

Lista koostuu tällä hetkellä Suomi (24 yritystä), Ruotsi (14) ja USA (30) -yhtiöistä. Yhtiön nimen linkistä aukeaa PDF-muotoinen yhtiö sijoituskohteena dokumentti.

Q1-TULOSKIERROS

Sijoittajan mietteissä on tällä hetkellä ainakin seuraavat kolme asiaa, joihin tuloskierros antanee vastauksia:

  • Venäjän sotatoimien vaikutus yhtiöiden liiketoimintoihin
  • Kustannusinflaation kehitys ja sen vaikutus yhtiöiden lähiaikojen tulosmarginaaleihin
  • Komponenttipulan ja toimitusketjujen katkojen vaikutus yhtiöiden tuotantoon, myyntiin ja marginaaleihin

Hyväkään Q1:n tulos ei välttämättä riitä markkinoille, jos yhtiön tulevaisuuden näkymät ovat sumuiset, kasvupotentiaalista ei saada kaikkea irti tai kannattavuuden odotetaan olevan paineessa em. syiden johdosta.

VAROITUKSIA

Ennusteisiin tulee suhtautua varauksella, sillä sijoittajan pääpaino on kuitenkin pitkän aikavälin kehityksessä. Tärkeää onkin oikeastaan katsoa, että tuliko raportissa jotain uutta tietoa, jonka johdosta lähivuosien odotuksia pitäisi muuttaa oleellisesti.

Ennusteet eivät ole sijoitussuosituksia eikä niitä pidä sellaiseksi tulkita. Itsellä on sijoituksia listan osakkeissa, mutta mikään niistä ei ole yhtiön markkina-arvoon nähden millään lailla merkittävä (alle 0,5 % yrityksen osakemäärästä).

Korostetaan vielä, että ennusteet eivät ole ammattimaisen analyytikon käsialaa. Tästäkin syystä lukuihin kannattaa suhtautua varauksella. Luvuissa voi olla myös näppäily tms. huolimattomuusvirheitä, joita ei olla huomattu korjata pois.

Älä siis tee sijoituksia tämä listan perusteella!

TAULUKOT

Ennusteiden luvut on koostettu viikolla 15/2022, joten tämän jälkeen tulleet yhtiöiden antamat tuloksien ennakkotiedot (eli tulosvaroitukset) eivät päivity listalle.

Lisäksi ennusteissa ei ole huomioitu mahdollisia yllättäviä alaskirjauksia tai muita kertaluontoisia eriä.

Taulukon luvut ovat miljoonia (EUR/SEK/USD) paitsi EPS-ennusteet, jotka ovat euroja/kruunuja/dollareita.

(Kuvan voi suurentaa klikkaamalla sitä)

SUOMI

RUOTSI

USA

Jyrkin lista Tuloskierros

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan