Rahamarkkinoiden mukaan Kreikka kaatuu alkuvuonna 2012

Rahamarkkinoiden luottamus Italian ja Espanjan taloudenpitoon on makrotalouden vaikeista ongelmista huolimatta palannut. Italian ja Espanjan 2v lainakorot ovat painuneet 5% tasolle ja rahamarkkinoiden mukaan Italia ja Espanja selviytyvät. 

Portugalin 2v korko on 15% luokkaa ja tämä tarkoittaa sitä, että rahamarkkinoiden mukaan Portugalilla on noin 60..65% mahdollisuudet selviytyä seuraavista vuosista ilman valtionlainojen merkittäviä alaskirjauksia. Portugalin suhteen ollaan siis vielä toiveikkaita. 

Sen sijaan Kreikan 2v lainakorko on 133%  ja Kreikan valtionlainojen (noin 40% ??) alaskirjaus tapahtuu rahamarkkinoiden mukaan siis seuraavan vuosipuoliskon aikana.

Kreikan valtionlainat konvertoitaneen Kreikan uudeksi valuutaksi (Drakhma?) jonka devalvoituminen tapahtuu välittömästi. Ei ihme, että pääomaa pakenee tällä hetkellä Kreikasta ulkomaisiin pankkeihin. Ellei ihmettä tapahdu niin kärsijöitä tulevat olemaan yksityiset kreikkalaiset palkansaajat, joiden mahdollisuudet siirtää varoja turvaan ovat rajalliset ja joiden palkkataso tulee alenemaan. 

Italian lainakorko (Lähde:  Bloomberg)

 

Kreikan lainakorko (Lähde: Bloomberg)

 

Portugalin lainakorko (Lähde: Bloomberg)

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan