Rauhallisesti veneessä!

Maritime geometry

Tähän aikaan vuodesta ja kevään pörssikehitys huomioiden kehoitus tuntuu sopivalta useammassakin mielessä.

Ensinnäkin: Älkää hölmöilkö vesillä. Pitäkää pelastusliivit päällä, sepalukset kiinni ja pää selvänä jos liikutte vesillä.

Toiseksi: Älkää hölmöilkö osakesalkun kanssa. Kurssit ovat laskeneet, mutta mitään mailmanloppua ei ole tullut eikä taida olla tulossakaan. Homo Economicus iloitsee kurssien laskusta. Nyt voin ostaa lisää osakkeita entistä halvemmalla – arvostustasot ovat nyt monessa yhtiössä niin alhaiset että vain täydellinen myrsky tiputtaa ne entisestään. Eikä niillä kurssimuutoksilla toisaalta ole suurta merkitystäkään.

Onneksi en ole salkunhoitaja eikä tarvitse viikottain ja kuukausittain raportoida salkun kehityksestä epäileville sijoittajille. Kun ei ole velkavipua eikä näköpiirissä että varoja tarvitsisi lähiaikoina on kurssien lasku pikemminkin ilon kuin surun aihe.

Helsingin pörssi on saanut piiskaa monia muita pörssejä enemmän. Kunhan juhannuksesta ja epämääräsen pitkästä mökkirupeamasta ilman pörssikursseja olen toipunut aion tutkia löytykö Helsingin pörssistä erikoitarjouksia.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan