Sergion listan päivitys

http://www.piksu.net/sivu/sergion-lista

Nousussa:

Orion Corporation B TeliaSonera AB Fortum Corporation Exel Composites Plc Basware Corporation Atlas Copco AB ser. B Nokian Tyres Plc Fiskars Corporation Ramirent Plc Talentum Oyj

Laskussa:

Nordea Bank AB FDR Etteplan Oyj Alma Media Corporation Pohjola Bank A Konecranes Plc Metso Corporation YIT Corporation Neste Oil Corporation Stockmann Plc B Sandvik AB Vacon Plc

Vertailu indekseihin:

 http://koti.phnet.fi/sinisaar/seurantayhteenveto.pdf

2 thoughts on “Sergion listan päivitys

 1. Hyvä tulos Sergion listalla

   

  Vanhinko vain, ettei kaikki suosituslistoja voi seurata, silloin päätyy liian helposti indeksin matkijaksi. Mutta nyt on herännyt kiinnostus seurata suosituslistojen välisiä hajontoja. Teoria ja käytäntö kertoo, että kun yrityksen analyytikkojen hajonta on pieni, tuottokin on parempi. Pätisikö sama suosituslistoihin – ainakin liian yhdenmukaiset suositukset johtavat puolestaan alituottoon.

  1. Hajonta

   Aika paljon noissa minun seurannoissani kurssikehitys vaikuttaa siihen, onko nousussa vai laskussa. Useimmat mittarit kun on suhteutettu kurssiin.

   Esimerkiksi Konecranes on nyt pudonnut nollille pääasiassa tästä syystä. Sama tapahtui Wärtsilän kohdalla jo aiemmin.

   Kannattaa katsoa historiaa ja mitkä firmat ovat jatkuvasti olleet kärjessä. Sieltä ne löytyvät listan alkupäästä. Orion, TeliaSonera jne.

   Minä uskon kyllä, että on vain hyvä jos samat firmat esiintyvät eri seurannoissa kärjessä. Näinhän tässä omassakin systeemissäni, jossa lopputulos on yhteenveto viidestä eri seurannasta. Ja jos samat firmat vielä esiintyvät Balancen listalla, Liisan listalla, Timon listalla, Tauruksen listalla jne, niin aina vain parempi.

   Mikään näistä listoista ei varmaan toimi hyvin lyhyellä tähtäimellä, mutta ajan mittaan hyvät firmat löytävät "arvonsa". Ja pitkällä tähtäimellä osinkojen merkitys kasvaa aika suureksi.

   Lyhyen ajan suositukset ovat aivan eri asia. Siellä nousevat kaikilla esiin ns. muotiosakkeet, jotka voivat menestyäkin, mutta monta kertaa tuottavat myös pettymyksen.

    

    

    

    

Comments are closed.

Related Posts