Suomen Yrittäjät edistää kotimaista omistajaohjausta

    Julkisen talouden tasapainottamiseksi on tärkeää, että kasvu ja työ säilyvät Suomessa. Suomen Yrittäjät esittää kasvukannustinta pieniin ja keskisuuriin yrityksiin kohdistuville pääomasijoituksille. Kannustinta sovellettaisiin yrityksen ulkopuolisiin pääomasijoituksiin, omistajiin ja uusien yritysten perustajiin. Kannustin toteutettaisiin keventämällä luovutusvoittoverotusta.

Vuosina 2012-2015 tehtävien uusien pääomasijoitusten hankintameno-olettama nostettaisiin 80 prosenttiin. Tämä tarkoittaa hankintameno-olettamien nostamista kaksin-nelinkertaiseksi nykyisestä. Hankintameno-olettama on vähennys, joka voidaan vähentää myyntihinnoista todellisen ostohinnan sijaan, kun luovutusvoittoveroa lasketaan. Jos hankintameno-olettama on 80 prosenttia, osakkeiden myyntihinnoista 20 prosenttia on veronlaista, kun osakkeita aikanaan myydään. Hankintameno-olettama on nykyisin 20 prosenttia, kun omaisuus on omistettu alle kymmenen vuotta ja pidempään omistetun 40 prosenttia. Hankintameno-olettamat ovat käytännössä matalia. Niillä ei ole kasvupoliittisia tavoitteita.

Kasvuyrityksiä perustetaan tyypillisesti uusille toimialoille, ja ne hyödyntävät uusia innovaatioita keskimääräistä useammin. Verokannustin ei vähentäisi verotuottoja lähivuosina, koska myynnit toteutetaan yleensä myöhemmin. Huojennus palkitsisi myös vain toteutuneesta, yrityksen arvoa nostaneesta kasvusta. Kasvua aktivoivien vaikutusten vuoksi kannustimella olisi siksi myönteisiä kansantaloudellisia vaikutuksia.

Suomen Yrittäjät esittää lisäksi eräiden hallitusohjelmaan kirjattujen kasvu- ja suhdannepoliittisten erityistoimien toteuttamista. Näitä ovat tappioiden vähentäminen edeltävien vuosien voittoja vastaan (carry back), vapaat poisto-oikeudet investoinneille ja tulonlähdejaon poistaminen.

 

2 thoughts on “Suomen Yrittäjät edistää kotimaista omistajaohjausta

 1. 23 miljardia verotukea ei riitä

   

  Talouselämän-lehden otsikon mukaan jo nyt ”Verotukien hinta vuodessa: 23 miljardia euroa”.

  Tämä ei vielä näemmä kaikille riitä, lisää pitäisi saada. Kohta Suomen verotus on kuin Kreikassa, menee asianosaisten taskuihin eikä yhteiskunnan tarpeeseen.

   

  1. Verotus on ylipäätään liian kovaa

   Kreikan koknaisveroaste on 30% ja Suomen noin 45% (Piksussa julkaistun palkkatulovertailun mukaan )

   Minusta olisi ihan kiva jos meillä olisi edes 40% veroaste. Olis helpompaa. Nyt tarvitaan kaikenlaisia poikkeuksia verotukseen (erilaisia ALV kantoja,…) kun jotkin tuotannonalat ei kestä verokuormaa. Parampi olisi jos verotus olisi yksinkertaista ja samat säännöt kaiklille.

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne