Tämä kirja rokkaa!

 

Sain asiakkaaltani paketillisen kirjoja ennen joulua. Ensimmäisenä käteeni tarttui James Caanin omaelämäkerta The Real Deal. Kirja tempaisi minut mukaansa kertaheitolla ja sitä luettiin niin taskulampun valossa kuin edes takaisin huoneistoa kävellessä. Pienin tyttäreni viihtyi paljolti kantoliinassa flunssan takia, mikä aiheutti vain pientä aivojumppaa äidille, kuinka pääsisi taas kirjan ääreen.

Kirja alkaa James Caanin lapsuusvuosista ja päättyy vuoteen 2008, jolloin hän oli yksi suositun Dragons’ Den –ohjelman rahoittajista (Leijonan luola UK). Muutamia merkkipaaluja hänen elämässään on joutuminen napit vastakkain isänsä kanssa ja muutto pois kotoa 16-vuotiaana, työskentely rahoitustuotteita myyvässä yrityksessä, menestyksekkään yrityksen rakentaminen, laman voittaminen ja nousu vieläkin korkeammalle tasolle yritystoiminnassa laman jälkeen, hyväntekeväisyystyö sekä tv-ohjelmassa esiintyminen.

Omanelämänkerraksi kirja sisältää todella paljon käytännön oppeja, miten luodaan menestystä yritystoimilla niin itse yrittäjälle kuin yrityksessä toimiville työntekijöille tai muille omistajille. Kirja sisältää ideoita niin myyntiin kuin johtamiseenkin sekä miten myydä oma liikeidea rahoittajille. Lukijalle käy hyvin selväksi, että mikään menestys ei tule ilmaiseksi vaan töitä on painettava selvästi yli normaalin kuukausituntimäärän, jos mielii saada hommat toimimaan. Kirjassa myös painotetaan sitä, että yritystoiminnassa on aina kyse ihmisistä, ei itse liiketoiminnasta.

Suosittelen kirjaa kaikille ja erityisesti niille, jotka haluavat potkua omaan liiketoimintaansa. Kirjasta löytyy varmasti ainakin yksi idea lukijalleen. Ja mitä rahaan tulee, se kiteytyy kirjan viimeisessä lauseessa: ”Money’s great, but I’ve learned that it’s what you do with it that counts.”

Menestyksellistä vuoden alkua
Terhi

www.viikkoraha.info

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija