Turvallisuus perustuu tasapainoon!

Yhteiskunta

Putinin 70-vuotispäivän kunniaksi hänen ylpeyttään, ns. Krimin siltaa vastaan on hyökätty. Silta on maksanut miljardeja ja lienee maanosamme pisin.

Ukraina on sodassa ja sotii kaikin käytössään olevin keinoin vastustaessaan maahanhyökkäystä, joka on yhtä pelkkää rikosta alusta loppuun.

Silti en osaa iloita. Joko Putin ampuu itsensä (en surisi) tai sitten hän kostaa ja keinoja alkaa olla vähän muita kuin joukkotuhoaseet.

Joku voi kysyä, mitä sitten pitäisi tehdä?

Vastaus: Putin ei olisi vallassa ilman venäläisten kannatusta tai ilman lännen vetelyyttä. Fortumin johdolla, Lipposella, Heinäluomalla, Aholla ja monella saksalaisella (esim. Schröderillä) on vertauskuvallisesti ukrainalaisten verta käsissään.

Hitlereitä ei olisi, jos heillä ei olisi kannatusta kotimaassaan ja olisi vastustusta riittävän aikaisin ja riittävän johdonmukaisesti muissa maissa. Pirunpenikat pitäisi kuristaa kehtoonsa.

Kuvan lähde: KyivPost Twitterissä: ”⚡️BREAKING: the #CrimeanBridge is on fire #Crimea https://t.co/fq8EcPKXrw” / Twitter

turvallisuus

4 thoughts on “Turvallisuus perustuu tasapainoon!

 1. Tarkkaan ottaen räjäytys tapahtui päivä Putinin 70-vuotispäivän jälkeen. Joka tapauksessa se oli ihailtavan taitavasti toteutettu ja samalla tarpeellinen muistutus venäläisille, että he eivät ole turvassa millään Ukrainalta ryöstämällään alueella. Ohjusiskuilla siltaa olisi ollut melko toivotonta tuhota ja pelkkä autopommi isollakaan latauksella ei olisi tuottanut toivottavaa vaikutusta jos öljyjuna ei olisi ollut kulkemassa aivan lähellä.

  Ei tässä ole kyse Putinin sodasta vaan Venäjän sodasta. Venäläiset Putinin aikanaan valtaan äänestivät. Näin ollen pakotteiden kuuluukin tuntua tavallisen venäläisen arjessa. Toki Venäjällä olisi toivoa valoisammasta tulevaisuudesta jos sadattuhannet mobilisaatiota paenneet olisivat jääneet maahan aiheuttamaan tarvittavaa painetta jotta korruptoitunut diktatuuri saadaan joskus nurin. Maanpaosta se ei valitettavasti onnistu.

 2. Krimillä käyneenä arvelen venäläisillä nyt olevan ensi kertaa ihmettelemistä. Putinin tärkein ja lähes tärkein ase, pelko, ollaan riistämässä hänen käsistään. Eivätkä venäläiset voi enää harrastaa muiden pommittamista tuntematta itse pelkoa uhkaavilta uhilta.
  Ainoa ase, joka venäläisiin tehoaa onkin vastapelko ja ymmärrys valitusta väärästä taktiikasta.
  Vasta kun venäjän kansa alkaa ymmärtää väärän politiikan ja tunnistaa syntipukin, niin sitten jotain uutta voi tapahtua. Se on johtajan vaihtaminen.
  Vastapelkoa ei USA ole antanut eikä EU siihen pysty, mutta nyt saattaa olla korkea aika lisätä panoksia ja kertoa rikoksen tekijöille rangaistuksien olevan edessä, ellei laulu muutu nyt.

 3. Minä koitan aina tuoda esille että kyseessä ei ole ”venäläisten sodasta” vaan ”Putinin sodasta”.

  Kaikki venäläiset eivät seiso sodan takana. Monet länsimaissa useasti vierailleista ja kielitaitoisista venäläisistä ajattelevat jokseenkin samaan tapaan kuin me täällä rautaesiripun toisella puolella.

  Olen toivonut että yrittäisimme pitää erityisen avoimia ja mutkattomia välejä nimenomaan Pietarin alueella asuviin venäläisiin. Monet suomalaiset ovat venäläistaustaisia ja yli 88000 meistä puhuu äidinkielenään venäjää. Ja monella heistä on ystäviä ja sukulaisia nimenomaan Pietarin alueella. Näitä suhteita kannattaisi vaalia. Se on meidän kaikkien suomalaisten etu.

 4. Kyse on pitkälti Putinin sodasta. Kun Neuvostoliitto romahti, niin Venäjä vapautui ryminällä. Johdossa oli Jeltsin, joka oli sairas mies. Putin tuli valtaan ja hän vakuutti myös länsimaat siitä, että Venäjän vapaus- ja demokratiakehitys jatkuu, joskin hallitummin. Länsimaat toivoi, että kun Venäjä saa maistaa länsimaisen mallin vapautta ja vaurautta, niin loppu hoituu itsestään. Länsimaan päättäjät oli yltiötoiveikkaita vielä 2000 luvun alkuvuodet. Venäjä ei kuitenkaan muuttunut. Putin valehteli. Ei Putin antanut Venäjälle vapautta. Putin teki vähän kerrassaan Venäjästä kleptokratian ja pala kerrallaan kahmi valtaa ja omaisuutta itselleen ja lähipiirilleen tukahduttaen kritiikin ja median.

  Venäläiset ovat tottuneet diktatuuriin. Venäjällä on ollut vapaus ja demokratia vain hetken aikaa Jeltsinin aikaan. Tuota ”kaaoksen aikaa” Putin on mustamaalannut ahkerasti. Poliittisen filosofin Vlad Dexlerin mukaan noin 20% Venäläisistä vastustaa Putinia. Toiset 20% on Putinin puolella. Putinin vastustajat on yleensä nuorisoa, jotka jossain määrin on seuranneet myös länsimediaa. Putinin kannattajat ovat yleensä vanhempaa väkeä ja entisiä neuvostokansalaisia, jotka seuraa vain Putinin mediaa ja jotka haikailee suurta ja vaikutusvaltaista Neuvostoimperiumia takaisin. 60% venäläisistä ei välitä paskaakaan. Tämä apaattinen osa on sitä mieltä, että he eivät voi asioihin millään tavalla vaikuttaa. Mielenosoittaminen tai somessa mesoaminen tuo vaan vaikeuksia. Äänestäminenkin on turhaa, koska tulokset peukaloidaan Putinin mieleiseksi. Apaattiset venäläiset keskittyvät vaan hoitamaan omat asiansa, eivätkä välitä esim. Ukrainan tilanteesta pätkääkään, ellei sitten nostoväkivuoro satu omalle kohdalle.

  Putin on pitänyt huolen, että kansannousu ei onnistu. Myös armeijan toimesta tapahtuva vallankaappaus on tehty äärimmäisen vaikeaksi. Putinilla on ympärillään kansalliskaarti, jonka tehtävänä on pitää mellakointi ja separatistit aisoissa Venäjän joka kolkalla, sekä suojata Putinin klikkiä kansan sekä armeijan vallankaappausyrityksiltä Moskovassa. Kansalliskaartin miesvahvuus 340 000 ja se sisältää Venäjän pahamaineiset mellakkapoliisit sekä OMON-erikoisjoukot. Venäjän parhaiten varustettu ja koulutettu jalkaväki ei siis ole Ukrainan rintamalla, vaan suojaamassa Putinin valtaa Venäjällä.

  Maailmalle olisi parasta, että Putin ampuisi itsensä. Putinilla on kuitenkin diktaattoritauti, eikä hän kykene tappiotaan tunnustamaan. Äärimmäisen harva diktaattori päättää itse päivänsä ja tällöinkin se tapahtuu tappion ollessa täydellisen varma vastustajan murtaessa viimeistä puolustuslinjaa. On toki vielä pieni mahdollisuus, että Putinin lähipiiri päästelee Putinin päiviltä. Samalla hengestään pääsee muutamat Putinille uskollisimmat miehet. Tapahtuu ns. palatsivallankaappaus. Näitä on Neuvostovenäjällä tapahtunut ennenkin. Kaikki paha pistetään edesmenneen Putinin ja hänelle lähimpien miestensä syyksi ja Venäjä Ukrainan sotaa käydään lopettelemaan. Toki palatsivallankaappaajat ovat jo neuvotelleet kulissien takana, että vähintäänkin suuri osa länsimaiden talouspakotteista lakkaa, kun Putin pääsee hengestään.

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin