Ulkomaisia ostosuosituksia

Sijoittaminen

Linkissä on Morningstarin tuorehko suosituslista, joka nojaa tämän linkin laajempaan aineistoon (128 yritystä).

Suppeassa listassa on 10 firmaa, joihin olen kevyesti perehtynyt. Kaikissa on keskeisenä Morningstarin suosima vakaa kilpailuetu eli vallihauta, moat:

Tyler Technologies TYL, PE 86

Comcast CMCSA, PE 30

Taiwan Semiconductor Manufacturing TSM

Anheuser-Busch InBev BUD

Roche Holding RHHBY

Walt Disney DIS, PE 55

GSK PLC eli Glaxo Smith Kline GSK Konsensussuositus Yahoossa Hold

Equifax EFX

Masco MAS

TransUnion TRU

Listan lopun 3 yritystä raakkaan jo toimialan (luototus ja rakennustarvikkeet) perusteella, sillä kohoava korkotaso vähentää kysyntää ja tuo luottotappioita. Ko. firmat ovat myös kalliita eikä niiden konsensussuositus ole korkea. Muut kalliit poistamalla jäljelle jää neljä: turbulentin alan edustaja puolijohdevalmistaja Taiwan Semiconductor Manufacturing, PE 14, panimo Anheuser-Busch InBev, PE 24 sekä lääkeyritykset Roche, PE 15 ja GSK, PE 13, joista jo ennestään omistan Rochea ja GSK:ta, lisäosto olisi mielestäni teoriassa mahdollinen, mutta käytännössä tuskin siihen ryhdyn. Positiviiset perusteet lienevät selvät: alansa suurimpia toimijoita maailmassa, kysyntä tuotteille taattu ja hinta kohtuullinen.

Tunnusluvut ja konsensusluokitukset ovat etupäässä Yahoosta. Taiwan Semiconductor Manufacturing ja Anheuser-Busch InBevia todella ostin listan perusteella. Panimoa Anheuser-Busch InBevia kehutaan kyvystä parantaa ostettujen brändien tuotantotehokkuutta, toisaalta liikearvoa taseessa on runsaasti.

Disneytä omistan, mutta pidän liian kalliina lisäostoon.

Lopuksi tuosta linkistä voi puolestaan meiliinsä tilata 300-sivuisen kirjan, joka käsittelee tapauskohtaisesti jo onnistuneita kurssin moninkertaistajia, Suomesta mukana on Neste. Lukeminen kannattaa aina, sanoi jo Jörn Donnerkin.

Kuvan lähde

5 thoughts on “Ulkomaisia ostosuosituksia

 1. Sijoittaisin mielellään pelkästään Suomeen. Mutta suomalaisten elintaso on laskenut jo vuodesta 2007 alken ja suomen kansantuotteen kehitys on ollut muuta maailmaa heikompaa.

  On ihan kiva kun poliittinen koneistomme on edistänyt muita arvoja kuin taloudellisia ja menestynyt noissa arvovalinnoissa. Mutta kun puhutaan sijoittamisesta ammattina niin täytyy etsiä kasvua ja sitä saa suomalaisista kotimarkkinayrityksistä ja suomalaista yhteiskuntaa hyödyntävistä vientiyrityksistä keskimäärin noin prosentin vähemmän kuin muualta. Siksi minäkin hajautan jonkin verran ulkomaille.

  Tässä muutamia viime kuukausien ulkomaisia valintojani:
  – Skandinaviska Enskilda Banken (Ruotsi)
  – Dedicare (Ruotsi)
  – STMicroelectronics (Ranska)
  – LAM Research (USA)
  – Applied Materials (USA)
  – Camurus (Ruotsi, tämä on riskisijoitus)

  Poimin usein ”piksu analyysit” sivuilta hyviä ideoita. Sergiolla, Jyrkillä, Lars:lla ja Tommilla on ollut hyviä ideoita.

  1. Toki kotimaisia on helppo seurata. Kemiran alennusmyynnin oletan jäävän lyhytaikaiseksi ja sen 1. – 2. 3. osto n. 10 erässä oli minulla kait suurin sitten koronapohjien. Pelkällä tuurilla myin sitä pari erää ihan huipulla, viimeisin peräti 28.2.

 2. Hyviä firmoja varmasti. Minulla ei ole noista yhtäkään. Disney oli salkussa vielä jokin vuosi sitten mutta myin pois. GSK on ollut pitkään seurannassa, mutta jäänyt ostamatta.

  Kaizun mainitsemista minulla oli Dedicare. Sen kanssa tein virhearvion. Myin pois juuri ennen kuin sen uusi nousu alkoi. Enkä huomannut asiaa ennen kuin tänä vuonna kun katsoin sitä.

  Näitä ruotsalaisia olen ostanut tänä vuonna:

  ASSA B
  ATCO B
  BIOG B
  CIBUS
  EPI B
  PREV B

  Ja näitä amerikkalaisia

  MAIN
  TROW

 3. Kirjalinkki ei näytä toimivan, koska s-postiin ei tupsahda mitään. Ja ylipäätään mitä katsoin heidän track recordiaan, niin ei se näyttänyt hääviltä viimeisen 3.5v ajalta; ylituottoa vain vajaat 2%.

 4. Luotettavat yritykset epäilemättä. Se on jotain, mitä en omista. Vuotta aiemmin Disney oli vielä osa portfoliota, mutta olin jo myynyt sen redactle. GSK:ta seurattiin pitkään, mutta sitä ei hankittu.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan