Vihdoinkin maailma pelastuu tietää Tekniikka- ja talous-lehti

 

Lehti julkaisi Dow Chemicalin tai Utrechtin yliopiston lehdistötiedotteen, joka on jo parin viikon ajan ollut esillä muissakin lähteissä . Tekniikka- ja talous-lehden uutisen otsikko lupaa ”Vihdoinkin totta – kunnollista muovia kasveista”.

Mistä sitten on kysen: lehden artikkelista ilmenee, että kasvit ensin pyrolysoidaan ”biomassasta valmistettua synteesikaasua eli vety–häkäsekoitusta" ja tämä muutetaan sitten muoviksi.

Se tarkoittaa, että hiiltä sisältävä aine hajotetaan pariksi epäorgaaniseksi molekyyliksi (vety ja hiilidioksidi), jotka sitten yhdistettään, tässä prosessissa polyetyleeniksi ja polypropeeniksi.

Eli kyseessä on samanlainen pyrolyysi kuin millä saksalaiset tekivät II- maailmansodan aikana synteettistä bensiiniä, tosin kivihiilestä.

Yhtä käänteentekevää kuin homeopatia, koska lopullinen muovituote ei tiedä onko peräisin nykyajan kasveista vai kivihiilikauden kasveista.

Huolestuttavaksi uutisen tekee se, että saman lehden seuraavalla aukealla valitellaan journalistien olemattomasta ympäristöosaamisesta (Hannes Mäntyranta: perehdy asiaan journalisti).

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com