Vihdoinkin maailma pelastuu tietää Tekniikka- ja talous-lehti

 

Lehti julkaisi Dow Chemicalin tai Utrechtin yliopiston lehdistötiedotteen, joka on jo parin viikon ajan ollut esillä muissakin lähteissä . Tekniikka- ja talous-lehden uutisen otsikko lupaa ”Vihdoinkin totta – kunnollista muovia kasveista”.

Mistä sitten on kysen: lehden artikkelista ilmenee, että kasvit ensin pyrolysoidaan ”biomassasta valmistettua synteesikaasua eli vety–häkäsekoitusta" ja tämä muutetaan sitten muoviksi.

Se tarkoittaa, että hiiltä sisältävä aine hajotetaan pariksi epäorgaaniseksi molekyyliksi (vety ja hiilidioksidi), jotka sitten yhdistettään, tässä prosessissa polyetyleeniksi ja polypropeeniksi.

Eli kyseessä on samanlainen pyrolyysi kuin millä saksalaiset tekivät II- maailmansodan aikana synteettistä bensiiniä, tosin kivihiilestä.

Yhtä käänteentekevää kuin homeopatia, koska lopullinen muovituote ei tiedä onko peräisin nykyajan kasveista vai kivihiilikauden kasveista.

Huolestuttavaksi uutisen tekee se, että saman lehden seuraavalla aukealla valitellaan journalistien olemattomasta ympäristöosaamisesta (Hannes Mäntyranta: perehdy asiaan journalisti).

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla