Viron talous on Euroalueen parhaiten hoidettu

Viron talous on Euroalueen pirtein ja talous kasvaa ripeimmin selviää Trading Economics julkaisemista Maailmanpankin tilastoista. Viron valtion velkaantuminen on myös Euroalueen vähäisintä (noin 5% bruttokansantuotteesta) ja uutta velkaa ei siellä synny.

Euroalueen talouskasvu on voimakasta niissä maissa, missä valtion velkaantumisvauhti on vähäistä ja valtio harjoittaa tasapainoista taloudenpitoa.

Euroalueen talouskasvu maittain (Lähde: Tradingeconomics.com)

3 thoughts on “Viron talous on Euroalueen parhaiten hoidettu

  1. Ceausescun Romanian tie olkoon meidänkin tiemme

     

    Ulkomaanvelka ja romanialaisten elintaso

    Ceauşescu lainasi valtavasti rahaa lännestä rahoittaakseen kehitysohjelmiaan, mutta lopulta velat raunioittivat maan talouden. Korjatakseen tilanteen Ceauşescu aloitti radikaalin ohjelman velkojen maksamiseksi. Ceauşescu muutti perustuslakia siten, ettei Romania voinut tulevaisuudessa ottaa ulkomaanvelkaa ja uudelleenorganisoi 1980-luvulla pääosan maan maatalous- ja teollisuustuotannosta. Yhdessä kalliiden rakennusprojektien kanssa tämä johti vaikeaan pulaan hyödykkeistä. Palatsin ja keskustan uudelleenrakentamisen vuoksi marmoria ei riittänyt hautakiviin. Velka saatiin lopulta maksettua kesällä 1989, vähän ennen Ceauşescun kaatumista.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceau%C5%9Fescu

Comments are closed.

Related Posts