Yritysten sähköinen viranomaisasiointi (TYVI) on menestystarina

Viranomaisten ja yritysten välisen sähköisen asioinnin mahdollistava niinsanottu TYVI palvelu on eräs yhteiskuntamme kilpailukyvyn tekijä. TYVI palvelut mahdollistavat sen että yritykset pystyvät yhden liitännän kautta asioimaan useimpien viranomaisten kanssa niin, että tietoja ei tarvitse syöttää moneen kertaan erilaisiin liitäntöihin.

Lisäksi TYVI liitäntään soveltuvia sähköisiä taloushallinnon ohjelmistoja löytyy monelta valmistajalta ja niinpä TYVI palvelusta on tullut jo yli 100'000 yrityksen arkipäivää. TYVI automatisoi yhteiskunan toimintaa.

TYVI palvelun toiminta

TYVI on viranomaisaloitteesta ja ohjauksessa toteutettu hanke

TYVI on valtiovarainministeriön aloitteesta ja viranomaisyhteisyönä toteutettu hanke menestystarina. Sen avulla yhteiskunnastamme saa tehoa, säästymme paljolta turhalta vaivalta ja yrittäjät voivat keskittyä oleelliseen.

Palvelu on yrityksille pääosin maksutonta

TYVI palvelut ovat yrityksille pääsääntöisesti maksuttomia. Viranomaiset maksavat TYVI operaattoreille saamistaan tiedoista.

Palvelun ympärille on syntynyt liiketoimintaekosysteemi

TYVI järjestelmä on esimerkillinen saavutus jonka toteuttamiseksi on syntynyt uutta liiketoimintaa:

Palvelua tarjoavat useat operaattorit kuten esimerkiksi:

TYVI integroituja taloushallinnon ohjelmistoja:

TYVI integroituja viranomaispalveluita ovat muun muassa:

Uusia vastaavia hankkeita?

Syntyykö maahamme uusia vastaavia tietotekniikan edistysaskeleita, jotka parantavat merkittävästi talouselämämme kilpailukykyä ja toimintaa?

Syntyy varmasti, mutta aika on nyt erilainen ja hankkeetkin saavat helposti uudenlaista väriä. Tänä päivänä merkittäviä tekijöitä ovat graafista tietoa sisältävät globaalit julkiset tietokannat (kuten facebook, linkedin, google -kalenteri ja -dokumenttienhallinta, skype osoitetietokanta, karttapalvelut) ja monet kilpailukykyä lisäävät projektit sisältävät elementtejä joidenkin julkisten tietovarastojen analysoinnista ja käytöstä. Integrointiprojektit saavat helposti myös kansainvälistä tai EU laajuista mittakaavaa.

 

One thought on “Yritysten sähköinen viranomaisasiointi (TYVI) on menestystarina

  1. TYVI ja PALKKA.FI

    Tyvi on erinomainen systeemi yritykselle ja niin on myös PALKKA.FI, joka sopii sekä pienyritykselle että yksityishenkilöille.

    Itse käytin PALKKA.FI-palvelua pari vuotta sitten asuntoremontin yhteydessä. Muutenhan on aikamoinen byrokratia, jos palkkaa yksityishenkilön töihin ja haluaa hoitaa kaikki ennakonpidätykset, sotut, vakuutukset yms. lain vaatimusten mukaisesti.

    PALKKA.FI tekee ja tuottaa palkkalaskelmat, maksut vakuutusyhtiölle, ennakonpidätykset ja sotut lähes automaattisesti siisteinä tulosteina ja yhteenvetoina ja välittää nämä tiedot asianomaisille tahoille. Palvelu välittää tiedot automaattisesti myös kotitalousvähennystä varten.

Comments are closed.

Related Posts