Joulukranssi ovessa vaarantaa paloturvallisuuden!

Kevyttä

”Saako rapukäytävän oveen ripustaa joulukranssin?

Ei saa. Kranssit ovat paloherkkiä ja kerrostalon rappukäytävässä kiellettyjä.”

Kyseessä ei ollut teekkarien vappujulkaisusta, vaan Kiinteistölehden kirjoituksesta. Ja kun aprillipäiväänkin on vielä matkaa, kai teksti oli tarkoitettu vakavasti otettavaksi, kuka ties?

Kuitenkin määräyksiä on mielestäni aivan liikaa ja järkeviä määräyksiä puolestaan valvotaan aivan liian vähän.

Kuluneen 1,5 vuoden aikana olemme mm. oppineet, että maskit ovat hyödyttömiä (professori emerita valtioneuvoston tilaamassa selvityksessä), eikun hyödyllisiä (Yalen ja Stanfordin yliopistot), eikun pakollisia, eikun jälleen tarpeettomia, eikun jälleen tarpeellisia (Suomen hallitus kolmessa viime kohdassa). Viranomaisten sekava ja keskenään ristiriitainen viestintä tuskin on lisännyt kansalaisten luottamusta siihen, miten hyvin yhteisiä asioitamme hoidetaan.

Pahoittelen, etten täksi jouluksi keksinyt tämän hauskempaa kirjoitusta. En löytänyt parempaa aihetta.

Kaikesta huolimatta toivon hyvää joulua ja ainakin vähän parempaa alkavaa uutta vuotta 2022. Kyse oli toiveesta; ei todennäköisyydestä.

Älkääkä sytytelkö kerrostaloja. Sekin on kiellettyä ja ne vieläpä yleensä palavat huonosti.

Juha Vahe

tervehdys

One thought on “Joulukranssi ovessa vaarantaa paloturvallisuuden!

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla