Hershey on globaali Fazer

Sijoittaminen
Hershey on Amerikan rakastetuimpia brändeja kuten Fazer Suomessa

Fazerin huhutaan listautuvan pörssiin. Se toisikin hyvän lisän defensiivisiin laatuyhtiöihin, joita ei Suomessa liikaa ole.

Mutta vastaavia löytyy toki muualta. Verrokeista ykkösiä on amerikkalainen yli satavuotias Hershey, maailman johtavia suklaan tuottajia kaikilla mittareilla.

Makeisjätti teki Q2 taas hyvää jälkeä, toki koronan runtelemasta vertailukaudesta tuli sillekin epätavallisen vaikea. Nyt se on jo ikävä muisto.

Tutun vahvaa menoa

Liikevaihto kasvoi 16,5% rapian vaille kahteen miljardiin dollariin. Myynti koheni kaikilla markkinoilla, mutta etenkin kansainvälisen segmentin 70% kasvu on huima parannus.

Siellä Hersheyllä riittää kasvuvaraa muutenkin enemmän kuin Amerikassa, jonka ulkopuolelta yhtiö saa vasta kymmenenosan liikevaihdostaan. Kilpailu on kovaa, mutta yli satavuotias konkari todistanut pärjäämiskykynsä.

Nettotulos kasvoi 12,4% nostaen vertailukelpoisen epsin 1,47 dollariin. Liikevoittomarginaali oli Hersheylle ominainen 23% eli todella hyvä elintarvikesektorille.

Yhtiön ohjeistus nousee koronan taittuessa. Liikevaihdon kasvuksi se povaa 6-8% ja vertailukelpoiseksi epsiksi 6,79-6,92 dollaria, nousua noin kymmenen prosenttia viime vuodesta.

Lily´s osaksi Hersheytä

Hershey osti vahvasti kasvaneen Lily´sin, joka tuottaa vähäkalorisia suklaita eri muodoissa. Kauppa tukee Hersheyn strategista panostusta perinteisiä sokeripommeja terveellisempiin herkkuihin.

Lily´s on lajin pioneereja ja arvostetuimpia brandeja. Linja osuu epäilemättä kuluttajatottumusten muutoksiin.

Lily´sin vähäsokeriset suklaat kelpaavat terveystietoisille

Liki puolen miljardin kauppa rasittaa hiukan Hersheyn tulosta, mutta vahva tase ei horju. Ja kauppa petaa tulevaa kasvua.

Hershey marssii kuten tähänkin asti: tasaista kasvua hyvällä kannattavuudella. Osakekohtainen tulos ja osinko ovat yli tuplanneet kymmenessä vuodessa, mitä sopii odottaa jatkossakin.

Hershey on sinänsä osuva esimerkki markkinoiden ailahtelusta. Se oli pahasti ylimyyty ja edullinen vuosi sitten alle 140 taalassa. Nyt se raapaisi jo 180 taalaa.

Makeisjätin tuhti ralli on taittamassa alas

Harvoin Hesrsheytä halvalla saa, mutta se on ominaista näin luotettaville defensiivisille yhtiöille. Kohtuuhintaan ostettuna Hershey on vankka ja luotettava sijoitus.

Viimeisen vuoden ajan se on hakannut vaikkapa kovin kalliit Amazonin ja Netflixin. Se kuvaa hinnoittelun merkitystä.

Ei Hersheystä varsinaista tykkisijoitusta kannata odottaa, mutta varmaa ja aika varmasti keskimääräistä parempaa tuottoa. Ja todella matalalla riskillä.

Juttu perustuu sijoittajasivusto Pörssihaukan materiaaliin.

Pörssihaukassa on kahden viikon tutustumistarjous ilmaiseksi ja sitoumuksetta.

Related Posts