Intiaan sijoittavat rahastot soveltuvat sijoitussalkun hajautukseen

Sijoittaminen

Intian väestön määrä on ohittamassa Kiinan, talouskasvu on kaikilla mittareilla ripeää ja yritysten tulokset paranevat. Suomalaiset sijoittavat Intiaan rahastojen kautta:

Intian osakemarkkinat ovat olleet hieman kalliin puoleiset ja pörssikurssit ovatkin jo kahden vuoden ajan pysyneet paikallaan tai jopa laskeneet. Yritysten nopea kasvu on sulattanut korkeaksi kohonneita arvostustasoja. p/e arvostuskerroin on viimeisen vuoden tuloksilla laskettuna 22 luokkaa, joka tarkoittaa suurin piirtein 4,7% tulostuottoa laskettuna tämän hetken pörssihinnoilla.

Intia on tulevaisuuden lupaus ja ainakin toistaiseksi se on lunastanut sijoittajien toiveet.  Talous on terveellä pohjalla eikä suurempia poliittisia huolia ole näköpiirissä.  Monet sijoittajat ovatkin löytäneet Intia rahastoista hyviä hajautuskohteita muuten länsimaapainotteisille sijoitusportfolioilleen.

Nordean Hertta Alava mukaan Intian talouskasvun pitäisi olla tänä vuonna 6% luokkaa, inflaatio on laskussa ja tuloskasvun odotetaan olevan 20% luokkaa.  Alla Nordean tarkempaa analyysiä Intiasta sijoituskohteena:

 

Lisää tietoa: Karishma Sood /Suomessa toimivien Intia-rahastojen vertailu tuoton ja riskin näkökulmasta

Kuvan lähde:  wikimedia

 

One thought on “Intiaan sijoittavat rahastot soveltuvat sijoitussalkun hajautukseen

 1. Tässä muutamia kehittyvien maiden p/e arvostuskertoimia laskettuna viimeisen vuoden tulosten perusteella (iShares/Blackrock laskemana ETF rahaston perusteella, ETF rahaston tunnus alla):
  – Intia/INDA: 22
  – Kiina/CNYA: 15
  – Brasilia/EWZ: 5
  – Indonesia/EIDO: 12

  Tämän perusteella Intia näyttäytyy edelleen kalliina. Artikkeli kehuu Intiaa kenties vähän liian vuolassanaisesti.

  Brasilian edullisuus ihmetyttää, mutta kai sen täytyy olla totta jos kerran Blackrock on tuon luvun laskenut omien sanojensa mukaan viimeisen vuoden tulosten perusteella.

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija