Intiaan sijoittavat rahastot soveltuvat sijoitussalkun hajautukseen

Sijoittaminen

Intian väestön määrä on ohittamassa Kiinan, talouskasvu on kaikilla mittareilla ripeää ja yritysten tulokset paranevat. Suomalaiset sijoittavat Intiaan rahastojen kautta:

Intian osakemarkkinat ovat olleet hieman kalliin puoleiset ja pörssikurssit ovatkin jo kahden vuoden ajan pysyneet paikallaan tai jopa laskeneet. Yritysten nopea kasvu on sulattanut korkeaksi kohonneita arvostustasoja. p/e arvostuskerroin on viimeisen vuoden tuloksilla laskettuna 22 luokkaa, joka tarkoittaa suurin piirtein 4,7% tulostuottoa laskettuna tämän hetken pörssihinnoilla.

Intia on tulevaisuuden lupaus ja ainakin toistaiseksi se on lunastanut sijoittajien toiveet.  Talous on terveellä pohjalla eikä suurempia poliittisia huolia ole näköpiirissä.  Monet sijoittajat ovatkin löytäneet Intia rahastoista hyviä hajautuskohteita muuten länsimaapainotteisille sijoitusportfolioilleen.

Nordean Hertta Alava mukaan Intian talouskasvun pitäisi olla tänä vuonna 6% luokkaa, inflaatio on laskussa ja tuloskasvun odotetaan olevan 20% luokkaa.  Alla Nordean tarkempaa analyysiä Intiasta sijoituskohteena:

 

Lisää tietoa: Karishma Sood /Suomessa toimivien Intia-rahastojen vertailu tuoton ja riskin näkökulmasta

Kuvan lähde:  wikimedia

 

One thought on “Intiaan sijoittavat rahastot soveltuvat sijoitussalkun hajautukseen

 1. Tässä muutamia kehittyvien maiden p/e arvostuskertoimia laskettuna viimeisen vuoden tulosten perusteella (iShares/Blackrock laskemana ETF rahaston perusteella, ETF rahaston tunnus alla):
  – Intia/INDA: 22
  – Kiina/CNYA: 15
  – Brasilia/EWZ: 5
  – Indonesia/EIDO: 12

  Tämän perusteella Intia näyttäytyy edelleen kalliina. Artikkeli kehuu Intiaa kenties vähän liian vuolassanaisesti.

  Brasilian edullisuus ihmetyttää, mutta kai sen täytyy olla totta jos kerran Blackrock on tuon luvun laskenut omien sanojensa mukaan viimeisen vuoden tulosten perusteella.

Vastaa

Related Posts

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com