Kadonneen aarteen metsästys

Sijoittaminen

Tällä kirjoituksella on montakin lähdettä / vaikutteen antajaa.

Ensin luin Optomedin keskeisten omistajien myyneen osakkeita, mikä tietysti laski kurssia. Ostin osaketta poikkeksellisen pienellä määrällä ja aloin katua, mihin palaan.

Sitten luin AP:sta / KL:sta otsikon  ”7 osaketta, joissa voi olla tarjolla pikavoittoja kovalla riskillä”.

Louksi silmäilin Indereksen arviota Optomedista ja Bioretecista, joilla myyntilupa USA:han jo on. Indereksen arvio on myönteinen, vaikka monista mutkista varoitetaankin. Erityisen myönteistä on keskustelu Indereksen foorumilla, siellä usko on luja.

Realiteetti on, että myyntiluvan jälkeen tuotteita pitäisi myös saada kaupaksi ja alalla ei pelkkä netissä myynti riitä alkuunkaan, tarvitaan myyntiedustajien verkosto. Ja tuotekehitys jatkuu AI:ssa kovaa vauhtia.

Isoilla toimijoilla on tuotekehitykseen valtavasti paremmat resurssit ja tuotteille valmis toimiva myyntiorganisaatio. Terveydellisten laitteiden suurin tuottaja on Medtronic, 49000 patenttia, PE 16 ja osinko 3,4%. Kuitenkin firman osake on 2021 jälkeen laskenut aika paljon, $ 134:sta 81:een. Medtronicin osalta ei tarvitse haaveilla, että josko 2026 päästäisiin jo nollatulokseen.

Viittaan aiemmin mainitsemiini syysosingon maksajiin: Tieto (20.9.), Valmet, Fortum, Neste, Orion, Elisa ja UPM 30.10. ja mieleeni tulee sanonta: parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.

Kuvan lähde. Kuva ei ole ko. elokuvasta, joten Lucaksella ei ole sen tekijänoikeutta 🙂

riskit

2 thoughts on “Kadonneen aarteen metsästys

 1. Ihmettelin Optomedin osakkeen hinnan nousua toukokuusta 2024 alkaen, joka perustuu yrityksen uutiseen:

  ” Optomed on saanut FDA-hyväksynnän Optomed Aurora AEYE:lle 30.4.2024 Sisäpiiritieto: Optomed on saanut FDA-hyväksynnän kädessä pidettävälle tekoälykameralle Optomed Aurora AEYE:lle:
  Optomed on tänään saanut tiedon, että yhtiö saanut Yhdysvaltain Food and Drug Administrationin (FDA:n) hyväksynnän myydä ja markkinoida kädessä pidettävää tekoälykameraa Optomed Aurora AEYE:ta.
  “Olen innoissani ilmoittaessani, että Optomed Aurora AEYE kädessä pidettävä tekoälykamera on saanut FDA-hyväksynnän. Tämä virstanpylväs merkitsee merkittävää edistystä terveysteknologiassa, sillä Optomed Aurora AEYE on ensimmäinen kädessä pidettävä kamera, joka on saanut FDA-luvan yhdessä tekoälyn kanssa. Odotamme tämän mullistavan potilashoidon ja diabeettisen retinopatian diagnoosit, joka on työikäisten aikuisten näönmenetyksen yleisin syy.
  Kyky hoitaa seulonta vain yhdellä kuvalla per silmä ja antaa tulokset välittömästi alle 60 sekunnissa ovat esimerkkejä tuotteen käyttäjäystävällisestä suunnittelusta ja nopeasta diagnostisesta prosessista. Kaupallistamista tukee jo olemassa oleva korvattavuuskoodi Yhdysvalloissa sekä se tosiasia, että diabeettisen retinopatian seulonta perusterveydenhuollossa voi vaikuttaa positiivisesti keskeisiin terveydenhuollon mittareihin, kuten HEDIS-pisteisiin.
  Haluan myös kiittää AEYE Healthia ammattimaisesta hyväksyntäprosessin hoidosta. Optomed tarjoaa Optomed Aurora AEYE kädessä pidettävä tekoälykameraa palveluna yhdessä AEYE Healthin kanssa, mikä mahdollistaa asiakkaillemme palvelun käyttöönoton ilman kalliita käynnistyskustannuksia. Tämän palvelun odotetaan käynnistävän liiketoimintamme muutoksen jatkuvan liikevaihdon liiketoimintamalliksi.” toimitusjohtaja Juho Himberg sanoo”.

  Zack Dvey-Aharon, Ph.D, AEYE Healthin perustaja-toimitusjohtaja kommentoi: ”Olemme iloisia saadessamme FDA-hyväksynnän ensimmäiselle kädessä pidettävälle tekoälyavusteiselle seulontaratkaisulle ja kiitämme sydämellisesti Optomedia yhteistyöstä FDA-luvan saamiseen liittyen. Optomedin horjumaton tuki ja meidän yhteinen visiomme ovat olleet ratkaisevia tässä merkittävässä saavutuksessa. Yhdessä olemme osoittaneet kumppanuuden ja innovaation voiman terveysteknologian edistämisessä kaikkien hyväksi. Tämä on käänteentekevä tuote ja olemme erittäin innoissamme saadessamme tuoda Aurora AEYE:n markkinoille.”
  Yhtiön tulevaisuuden näkymät pysyvät muuttumattomana, mutta Optomed arvioi jatkuvasti tilannetta, kun Optomed Aurora AEYE:n myynti ja markkinointi etenevät.
  Optomed odottaa liikevaihdon kasvavan vuonna 2024 vuoteen 2023 verrattuna.”

  Lisätietoa uusimmasta tilanteesta USA:n markkinoilla on saatavissa Inderesin asiantuntijan haastattelu yrityksen toimitusjohtajan kanssa:

  ”https://www.inderes.fi/videos/optomed-q124-auroralle-fdan-hyvaksynta-yhdysvalloissa?utm_source=nordnet&utm_medium=integration”

  Yllä olevasta Inderesin haastattelusta ilmenee, että Optomedin kannettavilla kameroilla voitaneen päästää USA:sa ohi silmälääkäreiden perusterveyshuollon palveihin. Kannattava älykamera selvittää suoraan asiakkaan analyysin.
  Merkittävä etumatka saattaa olla noin vuosi ja FDA:lle ei ole merkittäviä anomuksia vastaavalle älyratkaisulle tiedossa.

Vastaa

Related Posts