Kreikan hallittua velkajärjestelyä valmistellaan; Euroalue kestää!!!

Ranskan ja Saksan johtajat ovat Guardian lehden mukaan ilmoittaneet olevansa valmiita huolehtimaan Euroopan pankkien rahoittamisesta, jolla huolehditaan Euroalueen velkakriisistä.

Saksalaiset neuvottelijat kertoivat eilen uutistoimisto DPA:lle eilen, että Euroalueen päättäjät harkitsevat Kreikan velkojen leikkaamista 60% verran.

Tämä tarkoittanee että:

  • Euroalue kestää ja Kreikka pysyy osana Euroaluetta
  • Osakkeenomistajat ja valtiot joutuvat tukemaan Kreikan velkojen alaskirjausten takia horjuvia pankkeja
  • Eurooppalaiset pankit valmistautuvat lokakuun lopulla tapahtuvaan alaskirjaukseen

Osakemarkkinat ja valuuttamarkkinat ovat ottaneet uutisen helpottuneena vastaan. Euron arvo on vahvistunut lähes 3% ja osakkeiden arvot ovat nousseet esimerkiksi Saksassa kokonaista 10%.

 

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com