”Mitä jäbä duunaa”

Kirjoitusvuorossa Hannu Lehtilä

 

Alexander Stubb on niin loistava stand up -koomikko, että kun hän esiintyi keväällä Putous-ohjelmassa Jäbä Leissonina, myrskyisä suosio pelästytti itse Stubbinkin; hän lupasi olla enää esiintymättä Jäbänä.

Lahden puoluekokouksessa hän kuitenkin hurmasi lavaesiintymisellään kokoomusväen niin perusteellisesti, että hänet suorastaan huudettiin kunnianarvoisena ja jäykkänä pidetyn puolueen puheenjohtajaksi. – Mahtoi Kari Suomalaisen piirtämä kypäräpäinen kokoomuspappi kääntyillä haudassaan!

Kaupanpäällisenä Stubbista tulee myös Suomen 73. pääministeri. Nuorena Stubbin unelma oli tulla ammattiurheilijaksi; ensin NHL:n jääkiekkotähdeksi, sitten maailmanluokan golffariksi, mutta ei onnistunut. Hän päätyikin sitten syrjäisen Suomen pääministeriksi. Kumpi voitti, urheilu vai Suomi? Pisteet lasketaan ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Ex-pääministeri Matti Vanhaselta kysyttiin tv:ssä 18.6.2014, millainen Alexander Stubb todellisuudessa on? Hän oli Vanhasen I hallituksen ulkoministeri. Vanhanen mietti pitkään ja sanoi, että vaikka ei pitäisi lähteä esittämään henkilöarvioita, niin ”kyllä hän on sitä, miltä näyttää”. Saman vastauksen saa valtion korkeilta virkamiehiltä, usein päänpudistuksen kanssa. Näin Luigi Pirandellon näytelmän nimi, ”Niin on, jos siltä näyttää”, on politiikassa totta.

Absurdin teatterin parista löytyy myös Samuel Beckettin näytelmä ”Huomenna hän tulee”. Tragikomediassa odotetaan herra Godotia kuin Suomessa talousnousua; ensi vuonna se tulee. Tässä odotuksessa Suomi on elänyt jo monta vuotta. Siitä on tullut hallituksen virallinen talousoppi. Ja voi olla, että kun Jyrki Kataisen kaudesta kirjoitetaan aikanaan viileä historia, havaitaan että Kataisen johdolla vain kokoomuksella meni hyvin, ei Suomella.

Matti Vanhaselta kysyttiin myös, mitä uuden hallituksen pitäisi tehdä. Vanhanen laski, että tekemisen aikaa on korkeintaan pari kuukautta, loppuaika menee päätösten läpiviemiseen eduskunnassa ja ensi kevät on jo sitten kansanedustajien vaaliaikaa. Silloin ei mitään päätöksiä enää synny. Vanhasen painopiste oli talous; yritysten ja ihmisten luottamus on palautettava.

Alexander Stubb on elänyt kansainvälisyydestä. Vahvat suhteet eurooppalaisiin valtionpäämiehiin ovat hänen valttikorttejaan ja huhutaankin, että jopa Valkoisen talon ovet aukeavat helpoimmin juuri hänelle.

Alexander Stubbin kannattaakin siis keskittyä siihen, mikä on hänen vahvuutensa ja missä hän on ylivertainen; hurmaamiseen. Tällä kertaa pitää hurmata Suomi nousuun!

Mukavaa Jussia!

Ps. Samalla kun klikkailette pörssiostoksia, niin käykääpä YouTubessa katsomassa Jäbä Leissonia. On se mahtavaa menoa! Ei siihen voi kuin ihastua. On meillä nyt pääministeri!

Lue Punaisen mukin blogia.

3 thoughts on “”Mitä jäbä duunaa”

 1. ”Mitä jäbä duunaa”
  Kirjoitus

  ”Mitä jäbä duunaa”

  Kirjoitus osoittaa ehkä liian aikaisin ylimielisyyttä herra Stubia kohtaan? Minusta kohtuullista on arvioida ihmisiä ”tulosten” mukaan. Siis, heti alkuun 2 päivässä syntyi  yllättävän hyvää tulosta, joka melkein vei ”hampaat” opposition suusta?

  Toisaalta pitää muistaa, ettei hallitus päätä Suomen taloudesta, vaan pelkästään sen edellytyksistä.  Taloudesta päättävät yritykset, sekä viennin isot että kotimarkkinoiden pienet yritykset. Tässä suhteessa yritysten edustusmenojen korjausliike osui myös oikeaan. Jos herra Stubb jatkaa omaksumallaan linjalla alkaa hallituskin tajuta talouden realiteetteja aiempaa paremmin?

  Aiemmassa Kataisen hallituksessa vallitsi liikaa idealismia, jota vihreät ja vasemmistoliitto edustivat pahimmillaan. Edelleenkin mukana ovat demarit, joilla jalat ovat ehkä paremmin maassa. Uusi puheenjohtaja tietää reaalitalouden faktoista ehkä enemmän eikä intoile Tobinin verojen perässä?  Kaikenlainen utopia on myrkkyä käytännön taloudelle

  ”Seniori”

  1. Stubb <> Rinne

   Annetaan vaan kunnia vaikka kelle, jos vaan kasvua saadaan aikaiseksi. Toisaalta ulkopuolisesti katsottuna Rinne sai enemmän hyvää kuin Stubb. Rinne sai elvytyspaketin ja välineitä joilla yritetään parantaa työllisyyttä. Ennen neuvotteluja Stubb vähätteli Rinteen vaatimaa elvytyspaketin kokoa ja neuvottelujen jälkeen hän sanoi sitä suureksi. Tuo elvytyspaketti tuli Rinteen ansioista ei Stubbin. Näin sanoisin jos muuta ei ilmene.

   Veikkaanpa SDP:n nousevan Rinteen johdolla ja Kokoomuksen putoavan. Ei tuolla Kokoomuksen tyylillä liikkuvia äänestäjiä saada. Toisaalta tuo poliittinen liikkuminen on hyvä, koska Kokoomuksen tie on talouden supistumisen tie.

   1. Luoja suojelkoon meitä hallitukseltamme

    Minäkin epäilen tämän hallituksen kykyä hoitaa Suomen taloutta. Epäilen, että hallitusohjelmaan kirjataan asioita, jotka vievät meiltä kilpailukykyä ja johtavat loppujen lopuksi talouden supistumiseen. Toivon parasta, mutta pelkään pahinta. Luoja meitä suojelkoon – poliittisista johtajistamme ei siihen luultavasti ole.

    Odotetaan kuitenkin hallitusohjelman julkaisemista ennen kuin otetaan lopullista kantaa. 

Comments are closed.

Related Posts