Nokian Renkaat – onnistunut Nokia spin-off!

Meitä suomalaisia ei viimeisen vuoden aikana ole salibandyn ja jääkiekon maailmanmestaruuden lisäksi juurikaan hellitty positiivisin uutisin. Olemme seuranneet lippulaivamme Nokian uppoamista yhä syvempiin vesiin ja maksaneet muutenkin vähenevistä varoistamme Euro-uskottavuuden yhä kasvavia lunnaita. Maailma tuntuu hajoavan ympärillämme, ja ehkä hyvä niin, mikäli se vaaditaan terveeseen uudistumiseen.

Nokian Renkaat on niitä yrityksiä, jotka antavat tulevaisuuden uskoa suomalaiseen yrityselämään. Mielestäni yritys on jäänyt liian vähälle huomiolle mediassa, jos verrataan esim. Rovioon ja sen vihaisiin lintuihin. Nokian Renkaat on kasvuyritys, eli talouselämämme timantti. Yritys antoi viime perjantaina jälleen loistavan osavuosikatsauksen. Yrityksen liikevaihto kasvaa yli 30 prosentin luokkaa nettomarginaalin ollessa yli 25%, eli kasvu ja kannattavuus kohdallaan. Panostus tulevaisuuteen on vahvaa, panostus, joka pystytään tekemään vahvasti tulorahoituksella.

Nokian Renkaat yhtiöitettiin Nokiasta 1990-luvun puolivälissä Nokian telekommunikaatioon keskittyvään strategiaan sopimattomana. Erinomainen liike sekä Nokian, että ennen kaikkea Nokian Renkaiden kannalta. Olisi vaikea uskoa, että yrityksen nykyinen vauhti olisi toteutunut osana suurta korporaatiota. Menestyminen on vaatinut riskinottoa ja nopeaa markkinaehtoista sopeutumista kulloinkin vallitseviin olosuhteisiin. Vaikuttaa siltä, että tarvittavat muutokset on toteutettu kuitenkin harkiten ja hyvällä riskienhallinnalla.

Nokian Renkaat on synnyttänyt Nokian-tuotebrändin, joka samaistetaan vaativiin, etenkin talvikeliolosuhteisiin sopivina renkaina. Tällaisella "simpanssi"-strategialla yritys erottautuu rengasmarkkinoiden "gorilla"- ja "apina"-yrityksistä. Vahva asema Venäjän markkinoilla, myös tuotannollisesti, on avain myös tulevaisuuden kasvuun. Nokian Renkaat on muuten Venäjän suurin kulutustavaroiden viejä! Omistamansa Vianor-jakeluketjun avulla yritys on suorassa yhteydessä loppuasiakkaaseen, mikä takaa reaaliaikaisen markkinakuvan, jota tarvitaan nopeaan ja tarkkaan päätöksentekoon.

Hyvä johto, strategia ja tuotteet, vahva ja tunnustettu asema kasvavalla markkinalla, taloudellisesti kasvava ja kannattava, panostus tulevaisuuteen, sormi loppuasiakkaan pulssilla. Eiköhän tässä ole jo lähtökohtia sijoittaa yritykseen osaksi omaa salkkua.

Related Posts