Omat Rahat – katsaus: Euro nousee, salkku kärsii

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa -2.9%, alusta (27-05-2010) +22.2%, Vuoden alusta -0.4%

 

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Euron hyvin nopea ja voimakas vahvistuminen (jopa 6% joitakin valuuttoja vastaan) rokotti euroissa laskettua salkun arvoa pahsti syöden vuoden alkuviikkojen nousun. Hongkongin pörssissä nähtiin lisäksi kaksi laskuviikkoa. Britannian kansantuote laske yllätäen 0.5% joulukuussa samalla kun inflaation on nousussa, mikä ilmisesti laksi sekä puntaa että pörssikursseja.

FT:n short view videossa kerrotaan mielenkiintoinen näkemys taalan kurssista ja kasvumarkkinoiden kursseista. Rahan virta kasvumarkkinarahastoihin on tipahtanut joten kurssitaso on laskussa. Jatkoefekti on että kasvavilta markkinoilta virtaa vähemmän rahaa takaisin jenkkeihin valtionvelkakirjoihin. Tämä neutralisoi taalan ulsovirtauksen kurssia laskevan efektin.

Muuta merkittävää:

Bosideng:  Untuvavaatteiden markkinajohtaja ilmoitti satsaavansa myös muihin vapaa-ajan vaatteisiin 100M renminbin ostolla. Ilmoitus otettiin epäsuopeasti vastaan markkinoilla, kurssi romhati n. 20% parissa päivässä. Ymmärrän huolen täysin, vaatemarkkinat ovat äärimmäisen kovin kilpailtuja.

Euroopasta kuuluu pääosin mukavia uutisia. Sekä Entrepose contracting että Bilfinger Berger ilmoittivat kasvavista osingoista vuodelle 2010.

Salkun nousijat (2vko): Telefonica  (+3.7%), Entrepose contracting (17.8%), 

Salkun laskijat (2vko) Bosideng (-19.4%), Industrial and Commencial bank of China (-7.4%).

 

Näkymiä:

Salkun valuuttajakauma on nyt melko lähellä toivomaani "tasapainotilaa". USD ja siihen vahvemmin tai heikommin sidotut HKD ja muut valuutat edustavat yli neljäsosaa salkusta joten USD:n heilahtelut keikuttavat suoraan salkun arvoa melko voimakkaasti.

Euron alennusmyynti näyttää nyt olevan aikanin tilapäisesti ohi, sekä USD että punta ovat päätynet yli 100 päivän liukuvan keskiarvon. Myös Australian taalan arvo on pudonnut hyvin voimakkaasti. Taustalla on euron vahvistumisen lisäksi myös tulvauutiset.

Europapereiden tankkaus on siis nyt päättynyt, ainoastaan Santanderiä voisi vielä lisätä että positio saadaan järkevän kokoiseksi.

Tämän jälkeen pitänee katsastella Ausseista sijoituskohteita koska AUD-sijoituksia on tällä hetkellä nolla! Erikoisen kiinnostavia voisivat olla rakennusyhtiöt – korjattavaa nimittäin nyt riittää!

Kiinostava ostokohde voisi olla myös Norjalainen kuivalastiyhtiö Golden Ocean jonka kurssi romahti Korealaisen asiakaan saneerausuutisesta. Jotkut yhtiöt voivat toki nyt olla ahtaalla, mutta pidemmällä tähtäimellä talouskasvun on pakko nostaa rahtihintoja. Nyt voisi olla hyvä aika ostaa alennusmyynnistä.

Toinen mielenkintoinen ajatus on voisiko hyötyä Egyptin levottomuuksista? Kurssit romahtavat ja egyptin punta vielä lisäksi heikkenee. Onko siis aika korppikotkastrategialle? Ei vielä. Markkinat ovat pitkävihaisia eikä ratkaisua ole vielä näkyvissä. Kurssit eivät lähde nousuun niin kauan kun negatiivisten uutisten virta jatkuu. Korppikotkan kannattaa olla kärsivällinen. Ehkä uhri on vielä hengissä ja potkeisee liian ahnasta raadonsyöjää…

Related Posts