Omat Rahat Katsaus: Härkäviikot alkoivat!

 

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +8.6%,  alusta (27-05-2010) +19.6%, 1 vuosi +2.8% 

Yleistä:

Huonot kesäkelit ajoivat takaisin pörssipäätteen äärelle, ja hyvä niin. Herra Markkina on nyt päättänyt että härkäviikot ovat alkaaneet vaikka eurokriisi ei ole mihinkään ratkennut. Ehkä tilanteeseen vain on totuttava, laskeskevathan jotkut että velkaantumisen normalisointiin menee hyvässä lykyssä 20 vuotta. Myös Kiinan inflaation lasku 2% tasolle antaa mahdollisuuksia lisäelvytykseen. Eli nyt voimalla takaisin ostaamaan halvemmalla eurolla osakkeita, mielellään sellaisia jotka hyötyvät halventuvasta eurosta.

Edessä on nyt käänteinen valuuttariski joka onkin salakavala. Sijoitusten arvo näyttää nousevan kun niitä lasketaan heikkenevään euroarvoon. Samalla ostovoima kuitenkin laskee. Ihmettelen miksi niin harva ajattelee näin ja suojautuu euron laskua vastaan?

Strategia:

Härkäviikot ovat nyt siis alkaneet. Call-optioiden myynti on nyt loppu. Tilalle otin jo pienen pitkän futuuriposition tukholman pörssiin. Euro ja sveitsin frangi ovat nyt vahvassa ylipainossa, ja pois myyn japanilaisia ja jenkkipapareita. Myös velkapapereiden osuutta vähennetään.  Salkusta lähtee seuraavaksi mukavasti tuottanut LQD ja japanin Marubeni, joka onkin viimeinen japsipaperi. Päätin myös selkeyttää salkkua. Vähennän salkkuyhtiöiden määrää ja samalla yksittäisten yhtiöiden paino saa lisääntyä. 38 sijoitusta on liikaa ja haittaa jo yksittäisten yhtiöiden seuraamista.

Lisää otetaan siis nyt euroalueelta. Michelin on hyvä ensimmäinen lisäyskohde jo ostetun Tallinna Kaubamajan lisäksi. Vaarana europainon lisäyksessä on teitenkin euron laskun jatkuminen. Tämän vaaran kompensoimiseksi voisi jo ottaa EURUSD put-optiot käyttöön, jolloin salkun arvon laskua kompensoi option arvonnousu. tämä tietenkin maksaa jotakin – aika paljon jos haluaa korvauksen kaikesta laskusta, tai hieman vähemmän jos ottaa vakuutuksen vain suuremmille laskuille (eli option kurssi on alle nykyisen markkinahinnan). 

Salkkutapahtumat 2 vko:

Ostettu: Michelin: Kumiukko pomppaa takaisin salkuun nyt kun eurosijoitukset ovat taas mielestäni OK. Tarvitseeko esittelyä? EPS kasvu 17% viiden vuoden yli. Hinta/kassavirta 3.8 , eikä osingotkaan ole hassumpia. Euron heikkeneminen ei ainakaan haittaa.

Vidrala SA: Lasipulloja valmistava espanjalainen yhtiö. Johonkin pitää olivit pakata oli kriisi tai ei. Viiden vuoden tähtäimellä EPS kasvu on ollut 9%. Kassavirtakin kohtuullinen, P/CF: 5.6.

Lisätty: China Yurun Food. Kurssi laski kun toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja vaihtuivat, mitä pidettiin merkkinä siitä että huhut väärinkäytöksistä eivät ole täysin perättömiä. Ehkä tämä on ylitulkintaa kun miehet kuitenkin pysyivät yhtiössä toisissa tehtävissä? Toivon parasta ja lisään osakkeita alhaiseen arvostustasoon vedoten. Tallinna Kaubamaja: Eurosalkun vahvistamisen nimissä vielä lisää erästä suosikkiyhtiötäni.

Osingot: Invicta Holdings,  LQD, Vidrala SA

Muuta: 

Salkun Nousijat (2 vko): Delclima (+19.5%),  Supergroup PLC (19.4%),  361 degrees (+8.7%)

Salkun Laskijat (2 vko): ICBC (-3.2%),  Intel (-2.1%), Bilia (-2.0%)

Hyödykeet:

Poikkeuksellinen kuivuus on tuhonnut jenkkisadot. Futuurihinnat maississa ja vehnässä ovatkin olleet vahvassa nousussa. Vieläkö ehtii mukaan?

One thought on “Omat Rahat Katsaus: Härkäviikot alkoivat!

  1. Härkäviikot alkaneet

    En olisi kovinkaan varma nousevista kursseista. Paremminkin taitavat olla heiluvat kurssit näin kesällä erityisesti?

    Seniori

Comments are closed.

Related Posts