Omat rahat: Tulosjulkistuksia

Salkkuyhtiöiden tulosjulkistuksia tulee näihin aikoihin kasapäin eikä lyhyt salkkutapahtumayhteenveto anna riittävästi tilaa näille. Tässä tulos 2010-ekstrassa käsittelen muutamia kommentteja seuraaviin: Banco Santander, Shell  ja Cerebos pacific.

 

Banco Santander (Q4 tulosinfopaketti): Kokonausarvosana on tyydyttävä. Lievä pettymys oli osakekohtaisen tuloksen lasku tasolle 0.9418€ (-9.9%). Mutta oli tuloksessa paljon hyvääkin:

  • Liikevaihto nousi 6.8%
  • Vakavaraisuus nousi 0.2%
  • Huonojen lainojen osuus ei enää nouse
  • Eteläamerikan ja englannin liiketoiminta kasvavat kohisten (ja kannattavasti)
  • Viimeisen kvartaalin osinko on 0.229€ eli koko vuodelle 0.6€ (6.7% tuotto) pieni nousu viime vuoteen nähden.

Haluan vielä korostaa Santanderin liiketoiminnan maantieteellistä jakaumaa (lähde Santander)

Espanja ja portugalin osuus ovat melko vaatimattomia. Espanjan talousongelmat kaatuvat pääasiassa paikallisten osuuspankkien (Caja) niskaan, koska nämä pääasiassa ovat olleet luotottamassa rakennuskuplaa. Eli liikepankit (mm. Santander ja BBVA) voivat jopa hyötyö ja voittaa markkinaosuuksia.

Nykyisellä arvostustasolla (p/e: 9.5) pankki jatkaa salkussa.

Cerebos pacific: Singaporessa listattu elintarvikeyhtiö joka tuottaa terveystuotteita, kahvia ja kastikkeita. Tuloskehitys oli hyvä, viimeisellä kvartaalilla tulos nousi 16% verrattuna edelliseen vuoteen. Liikevaihdon kehitys ei kuitenkaan ollut yhtä vahvaa, vain 3% kasvulla. Toimitusjohtaja ,herra Koike, on myös melko varovainen tulevaisuusnäkymissään. Kasvuun pyritään, mutta kohoavat raaka-ainehinnat saattavat nakertaa marginaaleja. Sijoittajat mitä ilmeisimmin olivat tyytyväisiä osinkoon, yhteensä 32 senttiä eli 6.3% tuotto nykykurssilla koska kurssi pomppasi 4% nousuun. P/e:14.8 on jo melko lähellä täyttä arvoa. Lisää ei siis ainakaan enää näillä hinnoilla – kurssi onkin noussut vuoden aikana melko voimakkaasti 3.6 -> 5.1 SGD.

Shell: Omasta mielestäni melko vahva tulos. Koko vuodelle osakekohtainen tulos nousi 61% (eps 2010: 3.28 USD) ja kassavirta 27%. Osinko pysyy samana n. 4.4% tuotolla nykykurssilla. Arvostustaso on edelleen kohdallaan , p/e: 10.6 ja price/cashflow:6.0 – hyvin vertailun kestäviä lukuja öljyyhtiöiden joukossa. Näyttää siltä että yhtiö on keskittymässä pääasiaan , tästä osoituksena mm. Suomen ja Ruotsin huoltoasemaverkkojen myynti. Peruspaperi joka jatkaa salkussa.

Related Posts