Talvivaaran veteen piirretty viiva

”Valtio ei ole mikään tukiautomaatti”, sanoi ministeri Vapaavuori Rauman telakasta.

Toisaalta Suomen valtio on aivan varmasti ollut tukiautomaatti esim. Kreikan ja eräitten muiden euromaitten kansantaloudelle ja mm. Turun telakalle. Jo alkeellisin poliittinen horoskoopintulkinta osoittaa, että myös Talvivaaran osalta ko. automaatti löytyy.

Jos joku löytää tästä kaikesta logiikan, kuulisin mielelläni perustelut.

Muistin virkistämiseksi kehotan lukemaan Talvivaaran omilta sivuilta kuvauksen: Outokumpu totesi Talvivaaran esiintymän pitoisuudeltaan köyhäksi ja kas kummaa, kasaliuotuksen ympäristölle hankalaksi. Nikkelin hintakäyrään voi tutustua tuossa.

Pidän tekniikan tohtori Tuula Pohjolan lausumia tv:ssä tässä tilanteessa kohtalaisen hankalina. Hän sanoi, ettei kasaliuotusta voi pysäyttää. Tarkempi määrittely olisi täysin välttämätön, koska Australiassa se on pysäytetty ja kas kummaa, kasaliuotuksen ympäristöongelmien takia. Jos tri. Pohjolan väittämä pitää paikkansa, kasaliuotus pitää kategorisesti kieltää kaikissa oloissa aina täysin arvaamattomana ratkaisuna.

Pidän peräti tympeinä eräitä Oksaharjun saamia kommentteja. Alkeellisinkin tolkku edellyttäisi lisäämään kommentin perään kommentoijan omistamien osakkeiden määrän, sillä jokainen voi  tässä maailmassa syyttää tyhmyydestään vain itseään.

2 thoughts on “Talvivaaran veteen piirretty viiva

  1. Logiikka on

    sama kuin että ruotsinkieltä ei saa valita koulussa aidosti vapaaehtoisesti. 

  2. Kiitos

    Kiitos tuosta viittauksesta Australiaan joka johti epäonnistuneen Radio Hill -projektin lähteille. 

Comments are closed.

Related Posts