Tuloksien hyvyys ja pörssikurssien huonous

En voi olla kysymättä samaa kuin blogissa http://scottgrannis.blogspot.com/2011/08/corporate-profits-are-fantasticwhats.html ihmetellään, eli miksi kurssit ovat näin matalalla. Yritysten voitot BKT:sta on kasvanut jo pitkään, kuten globalisaatiotutkijoiden mukaan pitääkin.

http://2.bp.blogspot.com/-9fERk-1EFGc/TlgTZaYPLOI/AAAAAAAAFWs/KSSbmoAIoO0/s1600/Corporate+Profits+vs+GDP.jpg

ja  yritysten tulokset BKT:sta on huipputasolla.

http://2.bp.blogspot.com/-ARb3XNsex9s/Tlfr3ZhlfnI/AAAAAAAAFWk/GXcnEW29d1I/s1600/Profits+%2525+of+GDP.jpg

Arvostustaso on alempana kuin 50 vuoteen

http://3.bp.blogspot.com/-1ZCqJYh6VlA/Tlf0Bv-6CII/AAAAAAAAFWo/3VwUXTIqfAs/s1600/NIP+PE+Ratio.jpg

Varsinkin jos vertaamme sitä korkotasoon. Miksi kurssit ovat näin matalalla? Pelkoakin on vähemmän kuin aiemmin. 60-luvulla pelättiin sotaa, oli Kuuban kriisi ja vaikka mitä. 70 luvulla käytiin Vietnamin sotaa ja koettiin öljykriisi. 80-luku oli muuten vaan kurjaa ja mukavaa (olin nuori silloin). 90-luvulla hajosi koko toinen puoli maailmasta. Miksi nyt ei luoteta osakkeisiin ja osteta niitä ylös? Voi olla, että nyt on hyvä aika ostaa osakkeita ja alkaa holdaamaan sitä ja markkinat vain hinnoittelevat osakkeet väärin.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com