Tulosparannukset ovat erinomaisia, mutta sijoittajat suhtautuvat nuivasti tulosparantajiin

Sijoittaminen Talous

Vuoden 2021 tuloksestaan kertoneet ovat tehneet merkittäviä tulosparannuksia verrattuna vuoteen 2020 (kuva). Sijoittajat ovat pääsääntöisesti olleet erittäin happamia ja palkinneet kurssilaskulla. Edes 100% lähentelevä tulosparannus ei ole kelvannut. Kuukaudessa kurssi on silti saattanut pudota.

Mistä moinen nuiva suhtautuminen. Pääsääntöisesti sijoittajilla on täytynyt olla muut asiat mielessä kuin yrityksen menestys. On ilmeisesti pelätty jotain: koronaa, sotaa, inflaatiota, korkojen nousua, talouden ylikuumentumista, kiinan kiinteistömarkkinoita tai mitä kukin onkaan halunnut pelätä. Pelko ja pessimismi on tavalla tai toisella vallannut mielet.  Kullakin on omanlaisensa pelko. Mutta luottamus on yhteistä ja samanlaista kaikille – turvallisuuden tunnetta. Tuota yhteistä luottamusta ei nyt vaan tahdo olla.

Jos muidenkin yhtiöiden tulokset ovat hyviä, talous jatkaa kasvuaan eikä sotaa tulekaan niin kenties pelot vähitellen vaimenevat. Eihän ihminen jaksa ikuisesti pelätä asiaa joka ei sitten kuitenkaan näytä tapahtuvan tai joka tapahtuu tavalla joka ei sitten ollutkaan niin paha.

 

 

 

 

2 thoughts on “Tulosparannukset ovat erinomaisia, mutta sijoittajat suhtautuvat nuivasti tulosparantajiin

  1. Noista luettelon yhtiöistä muutamilla on alhainen p/e kun se lasketaan viimeisen vuoden tuloksen perusteella:
    SSAB: 3,2
    UPM: 13
    Stora: 11

    Ainakin näistä kolmesta voisi sanoa että kohtuuhintaista. SSAB on peräti halpa.

  2. Tärkein pelon aihe löytyy USA:sta ja se on FED’in korkopolitiikka. Siellä on se kuuluisa SYLTTYTEHDAS, jota koko maailma pelkää ENITEN. Taitaa olla jäänyt tällainen vaihde nyt päälle??

Vastaa

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com