Uuden asunnon ongelmat

Asunnot ja metsä

2000-luvulla olen Åbossa silmät ymmyrkäisinä ihmetellyt keskustan uudisrakennuksia. Tontti on säännöllisesti aiotulle rakennukselle liian pieni ja sillä ei ole tilaa kuin asfaltille ja betonille. Jos joku vihertää, kyse saattaa olla homeesta 🙂 .

Uudisrakennusten sijainnit ovat usein huonoja. Kartassa kohdassa ”Logomo” on kuvassa vasemmalla olevat rakennukset. Se on levotonta aluetta VR:n, sen alueen laajan rakentamisen ja ko. asuntoalueen oman rakentamisen takia. Esim. räjäytystöitä on tehty runsaasti.

Kuvan horisontissa etuoikealla häämöttää Helsingintien uudisrakennukset, periaatteessa samantapaisia ongelmia. Tontti on niin kapea, että kadulla ohi ajaneen auton päälle putosi suuri betonielementti.

Logomon alueella oli joulun aikoihin huutokauppa. ”Voittaja” sai 27.000 eurolla 50 neliön kaksiosta vastatakseen seuraavaa: ”Isännöitsijäntodistuksesta ilmenee ostajan vastattavaksi siirtyvän yhtiölainaosuuden määrä (191.344,55 € per 30.6.2023) ja vastikerästit (3.604,70 € per 7.8.2023), joiden määrä on jonkin verran kasvanut, koska myyjä ei ole suorittanut yhtiövastikkeita 7.8.2023 jälkeen.”

As.oy Fabriikin Fadon (Vaunukatu 1) vuosikertomuksesta ilmenee:

– maksuvalmius välttävä

– talon sisäisiä meluongelmia

– korjauksia

(Korjauksiahan uusissakin taloissa pitäisi usein tehdä ja takuukorjauksissa on monta mutkaa matkassa. Korjauspyyntöjä voidaan ”kerätä” yhteen korjauskokonaisuuteen ja tarpeeksi asioita lykkäämällä korjaaja voi lopulta olla konkassa, vrt. esim.)

Teknisestä tasosta (yleisesti) on täkäläinen rak.ins. sanonut, ettei ainakaan hän ostaisi.

5 thoughts on “Uuden asunnon ongelmat

 1. Minkähänlainen fiasko tulee olemaan espoon westendiin rakennetut ”luksuskerrostalot” joissa ollut asunnoissa myyntiongelmia tai siis haasteita nykykielellä ilmaistuna

  1. Pohdiskelua. Mikä on riski ostajalle? Rakennuttaja omistaa kaikki myymättä olevat ja maksaa osuutensa yhtiövastikkeista ym..

   1. ”Mikä on riski ostajalle? ”

    Kiinteistömarkkinat ovat 2000-luvulla kehittyneet monella tapaa hankalampaan suuntaan jo ennen korkojen nousua ja olen ainakin vuoden hankkinut kirjoittaa aiheesta, pyrin palaamaan ennen kuin Suomen osarit alkavat.

   2. Tarkoitin kysymyksen vain tuolle Westendin kohteelle.

Comments are closed.

Related Posts